Friggagatan 13C

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum med plats för soffa och matbord
  • Snygga materialval i köket som renoverades i början av året
  • Fräscht badrum som renoverades för bara ett par år sedan
  • Välkommen in

Friggagatan 13C , Stampen / Innerstaden , Göteborg

I ett lugnt gårdsläge i Stampen finner du denna rymliga tvåa med fräscht badrum och nyrenoverat kök. Föreningens härliga uteplats är belägen precis utanför dörren. Här bor du i en välskött och populär brf, nära centralstationens goda kommunikationer och evenemangsstråkets stora nöjesutbud. Välkommen på visning!

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
1
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

På en av Stampens populäraste gator, i en av områdets äldsta byggnader, finner du denna charmiga tvåa med spännande vinklar och fina parkettgolv. Denna bostad erbjuder bekvämligheter så som renoverat kök, fräscht badrum samt egen tvättmaskin och torktumlare. De 64 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Hall
Rymlig och välkomnande hall. I entrén ligger ett snyggt klinkergolv i mörkgrå nyans, praktiskt då det tåls att slitas. Direkt till höger när du kommer in finns en naturlig plats för avhängning av ytterkläder och skor. För ytterligare kläder och annan förvaring finns tre garderober. Hallen ger också plats åt extra hallmöbel om så önskas. På väggarna sitter vit tapet, förutom en vägg som bär en mörkare fondtapet. Spotlightsen i taket ger bra belysning. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Kök
Här får du lyxen med ett snyggt, nyrenoverat kök från början av 2016. Köket är utrustat med ugn och mikro i ergonomisk arbetshöjd, kyl och frys, spis, integrerad fläkt samt diskmaskin. Här finns gott om arbetsyta och mycket plats för gott om köksredskap. Tidlösa färger har valts i form av vita luckor och mörk bänkskiva. Ett mindre matbord ryms här inne.

Sovrum
Sovrummet ligger i ett bekvämt, ostört läge mot gården. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här kan du också utnyttja rummets yta med en byrå eller garderob. Väggarna är ljust tapetserade och under fötterna ligger fint ekparkettgolv.

Badrum
Bostaden erbjuder ett fullutrustat och rymligt, helkaklat badrum. Här finns en stor duschplats med vikbara väggar, takdusch och infällda ledningar. Utöver det en vägghängd WC, tvättställ med spegel, två vägghängda skåp samt handdukstork. Du får också lyxen med egen tvättmaskin och torktumlare från LG. Över maskinerna utgörs arbetsyta på en bänk av massiv ek. Kakel och klinker går i vitt och grått och i taket sitter infällda spotlights.

Vardagsrum
Ett vardagsrum i roliga vinklar och med olika möbleringsmöjligheter. Rummet som ligger lugnt mot gården rymmer plats för både soffgrupp och matsalsgrupp. Tapeter i ljusa toner, ekparkett på golvet och infällda spotlights i taket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns ej

Avgift

3 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,109%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2009
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:35

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd som är ca 7 kvm stort (säljarens information). Dessutom finns cykelförråd på varje gård.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem.

Tvättstuga
På gården finns två stycken tvättstugor utrustade med vardera två tvättmaskiner, torktumlare, samt torkrum.

Parkering
För dig som är folkbokförd tillämpas boendeparkering i området, kod "M". För mer information gå in på www.goteborg.se. Dessutom finns flera garage i närområdet.

Förening

Namn

Brf Friggaboden

Om föreningen

BRF Friggaboden bildades 2004 och äger fastigheten Stampen 13:32-35. De fyra fastigheterna är bebyggda 1905-1907 och är bland områdets äldsta. Föreningen består av 78 lägenheter samt 9 lokaler. Av 78 lägenheter är 73 st upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda. Föreningen har även två tvättstugor med torkrum, föreningslokal, barvagnsförråd, cykelförråd samt två stycken innergårdar. Föreningen är belägen på adresserna Alströmergatan 3A-3b samt Friggagatan 13-15.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

78

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

9

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo Friggagatan
130 m
Lustgårdens Grönsaksbutik AB
530 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
800 m
Varuhuset Femman
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Friggagatan 3B
130 m
Förskola Baldersplatsen 1
300 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
3,4 km
Grundskolor
Göteborgs Högre Samskola 7-9
210 m
Yrkesgymnasiet Göteborg
310 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
210 m
Axelsons Gymnastiska Institut
260 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
1,4 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
1,5 km
Banker
Bättre Bolån (euria Ab)
610 m
Handelsbanken Gårda
720 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
3,4 km
Delsjö Golfklubb
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Adrenalin Fäktning
120 m
STAR -An American Roadtrip
500 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,2 km
S02
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Julia Evegård eller Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte