Seminariegatan 18

Bilder

  • Såld!
  • En balkong som formligen badar i ljus
  • Stor hall för familjens alla kläder
  • Välkommen till en riktigt trivsam lägenhet
  • Gäst-WC med dusch i anslutning till hallen
  • Stora ytor för den stora familjen

Seminariegatan 18 , Linnéstaden / Annedal , Göteborg

Välkommen till denna ljusa och renoverade genomgångsfemma lugnt placerad på Seminariegatan. Ett barnvänligt boende perfekt för familjen som vill ha nära till både skola/dagis, matbutiker i Linné och ett grönskande Slottsskogen. Att lägenheten är totalrenoverad, har en balkong i sydvästläge som formligen badar i sol samt ligger i en välskött HSB-förening är anledningar till att nuvarande ägare har trivts otroligt bra. Föreningen har garageplatser med kort kö. Hjärtligt välkommen på visning!

122 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
7 083 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
122 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1834
Byggår:
1975
Driftskostnad:
502 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

122 kvm

Rumsbeskrivning

I ett lugnt barnvänligt läge finner ni denna välplanerade 5:a om 122 kvm med balkong. Här har du närhet till pulsen i Linnéstaden och grönskande Slottsskogen. Ett vardagsrum i generös storlek med gott om plats för socialt umgänge. Lägenheten präglas av ljusa väggar och många fönster i två väderstreck. Detta ger lägenheten en ljus och luftig känsla. Då föreningen gjorde stambyte 2010/2011 renoverades också badrummen i samtliga lägenheter med hög standard. 2012 renoverades även köket (fackman anlitades) tillsammans med ytskikt. Man la samtidigt in ett nytt Alloc-golv. Lägenheten håller idag genomgående mycket hög standard.

Lägenhetens dryga 122 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Stor hall med gott om förvaringsutrymme och plats för hallmöbel. Vita väggar gör detta till ett ljust och välkomnande rum. I anslutning till hallen finns det mindre av lägenhetens två badrum.

Badrum 1
Fräscht och stilrent badrum som renoverades 2010 av föreningen. Ett vitt rektangulärt kakel pryder väggarna och på golvet ligger klinker i gråton. I badrummet finns också duschplats med en vikbar glasvägg och självklart golvvärme.

Vardagsrum/Matsal
Mitt i lägenheten ligger det rymliga vardagsrummet, ett underbart rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel och matsalsmöbel för den som önskar. Vardagsrummet är luftigt och ljust tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck. Väggarna är målade i en vit nyans.
Vardagsrummet kan med fördel förändras efter tycke och smak. Väggen mot sovrummet kan tas ner för att få ett vardagsrum i vinkel. Vardagsrummet kan också delas av för att få till ett extra sovrum.

Kök
Köket totalrenoverades 2012, är stort och ger ett fräscht intryck med vita luckor. Maskinparken består av glasspishäll, spisfläkt i rostfritt, disk- och tvättmaskin, inbyggd micro/ugn kombination, vanlig ugn samt kyl och frys. Här finns även plats för ett mindre matbord. Rummet är beläget mot den lugna innergården vilket ger rummet en rofylld känsla och en härlig grön utsikt.

Sovrummen
Rummen är i varierande storlekar och lägenhetens lugna läge borgar för fridfulla nätter.

Badrum
Även detta badrum renoverades 2010 av föreningen. Samma vita rektangulära kakel pryder väggarna och på golvet ligger klinker i gråton. Spegel och kommod ger gott om plats för förvaring. En handdukstork håller handduken varm. I badrummet finns också duschplats med en vikbar glasvägg. Golvvärme för kalla vinterfötter.

Balkong
Härliga balkongen ligger i skyddat sydvästläge. Utgång från vardagsrum. Balkongen formligen badar i sol större delen av dagen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

7 083 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)

Andel i föreningen

1,74685%

Andel av årsavgiften

1,68898%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Annedal 13:18

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 024 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 500 kr
Försäkring: 1 524 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
I föreningen finns en renoverad övernattningslägenhet med eget kök och badrum med dusch. Denna går att hyra av föreningen för en billig peng.

Förening

Namn

Brf Mandeln 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Mandeln 2 (organisationsnummer 769613-6733) förvärvade den 4 december 2006 fastigheten på Seminariegatan 14-20. I föreningen finns 98 lägenheter samt 6 lokaler. Föreningen har en mycket god ekonomi och har dessutom gjort stora renoveringar såsom fönsterbyte, stambyte, byte av elskåp, uppfräschning av trapphus, porttelefoner m.m. Det finns idag (2016-05-13) inga beslut om förändrade avgifter eller stora renoveringar.

Föreningen äger fastigheten och belastas inte därmed av någon tomträttsavgäld. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.
För mer information se föreningens hemsida (www.mandeln2.se) och årsredovisning.

Exempel på genomförda renoveringar
2009/2010 genomfördes ett fönsterbyte, där även balkongdörrar samt vindskydd till balkongerna byttes.
2010 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med stambytet har föreningen renoverat samtliga badrum och bytt ut samtliga fläktar samt vattenblandare i lägenheternas kök. I samband med badrumsrenoveringen byttes även elcentralerna ut. Jordfelsbrytare har installerats i badrummen så att det finns möjlighet att sätta in tvättmaskin och torktumlare i lägenheten.
2010 lades ny papp på delar av taket. 2014/2015 sattes nya porttelefoner in och trappuppgångarna renoverades. 2015 renoverades föreningens gård.

Fastigheten i korthet:
Fastighetsbeteckning: Göteborg, Annedal 13:18
Adresser: Seminariegatan 14-20, 413 13 Göteborg
Fastighetens areal: 3499.5 kvm
Bostadsarea: 6893 kvm
Lokal/förrådsarea: 498 kvm
Total area: 7391 kvm
Byggnadens utformning: Flerbostadshus m 5 våningar, samt källare och vind.
Byggnadsår: 1975
Tomt/Gårdsplan: Friköpt tomt. Innergård med gräsyta samt asfalterade ytor.
I föreningen finns en renoverad övernattningslägenhet med eget kök och badrum med dusch. Denna går att hyra av föreningen för en billig peng.

Organisationsform

Andelsrätt

Om området

Linnéstaden / Annedal

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Kommunikation

Flertalet spårvagnar och bussar går längs Linnégatan. Ett stenkast bort ligger Järntorget som är en knytpunkt för många reslinjer och härifrån når du många av stadens delar.

Närservice

I Linnéstaden finns ett stort utbud av restauranger, krogar och butiker. I närheten ligger också Slottsskogen, perfekt för picknick eller långpromenader i det gröna.

Parkering

Föreningen har 35 parkeringsplatser i garage i Södra Annedalsgaragens samfällighet på Seminariegatan 2 samt två platser utomhus på Carl Grimbergsgatan 31. Garage och parkeringsplats upplåts genom ett kösystem och sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. Idag (20106-05-13) är det en kort kö till garageplatserna som kostar 975kr/mån. Man borde kunna få en plats inom några månader. För gäster finns p-platser precis utanför huset.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Annedal
230 m
Hemköp
470 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
1,4 km
Affärshuset Kompassen AB
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakooperativet Tuvegranen
50 m
Förskolan Seminariegatan 5
90 m
Kollektivtrafik
Göteborg Seminariegatan
150 m
Göteborg Brunnsgatan
300 m
Grundskolor
Solkatten Waldorfförskola Ek. För.
280 m
Johny Lindeberg Arkitekt AB
290 m
Gymnasium
Sigrid Rudebecks Gymnasium
900 m
Schillerska Gymnasiet
910 m
Universitet & Högskolor
JMG Institutionen för journalistik och masskommunikation
140 m
Havsmiljöinstitutet
190 m
Banker
Handelsbanken Övre Husargatan
280 m
SEB
600 m
Golfbanor & Golfklubbar
Kungälv Kode Golfklubb
480 m
Fga Golf Academy AB
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjäderborgen AB
630 m
Landala Squashhall
780 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundaborgs Ishall
2,1 km
Aqua Wellness Sverige AB
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Isak George eller Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte