Eklandagatan 12

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Brf Stenskvättan
  • Sovrum/matsal mot vardagsrum
  • Vardagsrum med stora fönsterpartier

Eklandagatan 12 , Johanneberg / Lorensberg , Göteborg

En riktigt vacker lägenhet vid Korsvägen, låg avgift med möjlighet till kapitaltillskott, stora fönsterpartier samt en stillsam balkong mot gården. Hjärtligt välkommen till Eklandagatan 12. Denna renoverade 4,5a (tidigare 5rok) bjuder både på stora öppna ytor och en fungerande öppen spis. Ett lyxigt kök, en trivsam och väldigt omtyckt förening samt ett ostört läge bara tre minuter från Korsvägen gör inte saken sämre. Dessutom har föreningen en gemensam takterrass som passar perfekt för champagneskålen på tolvslaget.

118 kvm, 4,5 rok

Månadsavgift:
4 338 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
118 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1933
Driftskostnad:
512 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4,5 rum

Boarea

118 kvm

Rumsbeskrivning

Ett vackert trapphus välkomnar dig in i denna tidsenliga byggnad från tidigt 30-tal. En trappa upp och du är välkommen in för att utforska ca 118 kvadratmeter som erbjuder tidstypiska detaljer så som takrosetter och fungerande öppen spis. Hela lägenheten har renoverats de senaste åren och håller idag en mycket hög standard.

Hall: Rymlig hall med parkettgolv och vit tapet på väggarna. Hallen ger plats åt kontorshörna eller större garderob. I passagen mellan hallen och köket finns plats för förvaring i form av två garderober.

Badrum: Direkt till vänster från hallen nås lägenhetens badrum som är helrenoverat från 2014. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med kommod, spegelskåp och härlig golvvärme. Tre stycken handdukstorkar (Line) samt beröringsfri blandare (Oras) förstärker lyxkänslan. Snyggt mönstrad klinker från Marrakech Design ligger på golvet och bryter av mot annars diskreta färgtoner.

Sovrum 1: Första sovrummet nås till höger från hallen och ligger rofyllt med fönster mot innergården. Vitmålade väggar samt en fondvägg. Under fötterna vilar ett välbevarat och fint trägolv.

Sovrum 2: Detta sovrum är andra rummet till höger från hallen. Rummet är ljust och härligt med vita väggar och en fondtapet med blomster. Fiskbensparkett ligger under fötterna. Härifrån nås lägenhetens balkong som vetter mot föreningens innergård.

Kök: Det rymliga köket från Bomankök är platsbyggt 2012. En vägg har tagits bort för att skapa ett större kök, vilket har bidragit till en social planlösning där gästerna får plats. Tidigare har matplatsen varit ett eget sovrum. Arbetsytan är generös och skåpen är många. Utrustningen består av ugn och mikro (Husqvarna/Electrolux 2012), diskmaskin (Bosch 2012), kyl och frys (Siemens 2014) samt induktionshäll (Whirlpool 2016). Extra karaktär till köket ges av trägolvet som är slipat och vitbetsat 2013. Tapeten är från Versace.

Sovrum/matsal: Detta rum är rymligt och får ljus från fyra fönster. Idag används det som sovrum men skulle också passa bra som matsal. I rummet står idag en dubbelsäng och stora garderober längs ena väggen. Väggarna bär en randig tapet i grått och vitt och på golvet ligger fiskbensparkett som löper vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrum: Vackra tidstypiska pardörrar tar dig från sovrummet/matsalen in till vardagsrummet. Rummet nås också via hallen. Större soffgrupp får plats utan problem och även i detta rum finns en alternativ matsalsplats. Djupa fönsternischer i sten och en fungerande vacker eldstad är tilltalande attribut i detta rum.

Badrum/WC: Det mindre badrummet nås från passagen mellan hall och kök. Här finns WC (Villeroy och Boch), handfat och tvättmaskin (Bosch). Rummet helrenoverades 2014.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

4 338 kr Inklusive värme, VA och TV (grundutbud)

Driftskostnad

6 148 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 400 kr
Försäkring: 1 748 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

5,7454%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1933

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 januari 2011
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 14:17

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd. Det finns också en gemensam takterrass i föreningen som medlemmarna kan nyttja (se bild).

Förening

Namn

HSB Brf Stenskvättan i Göteborg

Om föreningen

Föreningen HSB´s Brf Stenskvättan äger fastigheten Johanneberg 14:17 där man 1932-1933 uppförde ett bostadshus med 18 lägenheter. Den totala bostadsytan är 2084kvm. Dessutom finns en lokal i gatuplan samt ett garage i källaren.

Föreningen har en mycket god ekonomi och tar ett stort ansvar för sin byggnad. Man har tecknat ett bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar vilket gör att deras hemförsäkring blir billigare.

Föreningen följer en underhållsplan som man tar fram tillsammans med HSB. Under 2015 har man bl.a. bytt ut tvättmaskin, ledstång monterats i källartrappa, regnvattensränna rengjorts samt spolning och filmning av rörstammar.

Denna lägenhet har fortsatt möjlighet att göra ett kapitaltillskott för att ytterligare sänka månadsavgiften.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Comhem levererar internet samt badutbudet av tv.

Parkering

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer på www.goteborg.se.

Renoveringar

Pågående fönsterrenovering varav första etappen är avklarad. Två etapper kvar som kommer att genomföras under de kommande åren

Ekonomi

Extremt lågt belånad föreningen med bara 829kr/kvm. Inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget (2018-03-01). Föreningen har tidigare höjt avgiften vart tredje år, senast var 2015.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Johanneberg / Lorensberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Parkering

I området finns boendeparkering. Se www.goteborg.se för mer information. Dessutom finns garageplatser på Södra vägen 70, cirka 4 minuters gångväg från lägenheten. I dagsläget (2016-04-26) finns dryga 20 platser lediga som kostar 1160kr per mån.

I närheten

Livsmedelsbutiker
F R T Livs och Café
320 m
Netto
420 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
550 m
Affärshuset Avenyn
910 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Villa Villekulla Fritidshem
470 m
Förskolan Olof Rudbecksgatan 4B
490 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,7 km
Grundskolor
Villa Villekulla Fritidshem
470 m
Fenestra Centrum 6-9
470 m
Gymnasium
Hermods Gymnasium
390 m
August Kobbs Gymnasium
690 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
380 m
Chalmers Careers Service
680 m
Banker
Svensk Hypotekspension AB
380 m
Amfa Bank AB
380 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,6 km
Fga Golf Academy AB
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lisebergshallen
380 m
Scandinavium
640 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
690 m
S02
690 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till eller Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte