von Gerdesgatan 3

Bilder

  • Såld!
  • Funkis möter moderna lösningar
  • Njut av sommarkvällarna högt och fritt
  • Öppen & social planlösning
  • Johanneberg - populärt och centralt

von Gerdesgatan 3 , Johanneberg , Göteborg

Högst upp i ett av funkishusen på von Gerdesgatan finns en välplanerad tvåa med stor västerbalkong nu till salu. Varsamt renoverad där 30-talet möter nutid på ett fantastiskt sätt med en öppen & social planlösning. Attribut som vacker fiskbensparkett, generös takhöjd (ca 2,7 m) och en balkong med vidsträckt utsikt gör detta till en lägenhet att förälska sig i. Belägen i lugnt & trevligt område nära grönområden men samtidigt på bekvämt promenadavstånd till Avenyn och storstadspulsen. En oas i staden. Välskött & stabil Brf med låg belåning. Närhet till Chalmers och goda kommunikationer på Korsvägen. Hiss finns.

48 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 369 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1024
Byggår:
1939
Driftskostnad:
320 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Högst upp (Hiss finns) i ett av funkishusen, på återvändsgatan, von Gerdesgatan 3, finns kanske en av Johannebergs bästa tvåor nu till salu. Varsamt renoverad där 30-talet möter nutid på ett stilrent & modernt sätt. Attribut som vacker fiskbensparkett i massiv ek, generös takhöjd (ca 2,7 m) och en balkong i soligt västerläge med vidsträckt utsikt gör detta till en lägenhet att förälska sig i. Du har härlig utsikt från lägenhetens samtliga fönster och är helt skyddad från insyn. Senaste åren har samtliga ytskikt gåtts över, så som väggar, golv och snickerier. Köket är renoverat med stilrena materialval och snygga färger. Belägen i populära Johanneberg med pulsen i city inom promenadavstånd, goda kommunikationer från Korsvägen och Chalmers tekniska högskola. Föreningen är mycket välskött med en låg belåning. Välkommen på visning!

Lägenhetens 48 välplanerad kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall
Efter att tagit hissen till våning sju så kommer du genom en säkerhetsdörr in till en rymlig hall med plats för bra förvaring i en garderob. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett mörkt trägolv.

Vardagsrum
I öppen & social planlösning ligger vardagsrummet ihop med köket. Det höga fria läget samt att det finns rikligt med fönster gör detta till ett fantastiskt ljust rum. Rummet kan möbleras med en större soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord med plats för sex-åtta matglada gäster utan problem. Charmiga 30-talsattribut finns kvar så som djupa fönsterbrädor i sten och originalelementen kvar. Dessa möter moderna inslag så som spotlights och köksö. Från vardagsrummet nås den stora balkongen i västerläge med sol större delen av dagen. Tegelväggen har tagits fram för att ge en härlig rustik studio känsla. De övriga väggarna är målade i vitt & på golvet ligger ett massivt ekparkettgolv i fiskbensmönster.

Kök
Mot vardagsrummet ligger en köksö som är perfekt som arbetsyta men också för middagstid. God förvaring finns i flera skåp och dessutom städskåp. Vitvarorna som finns i lägenheten är induktionshäll, spisfläkt, kyl/frys, integrerad ugn och självklart diskmaskin för att underlätta vardagssysslorna. På golvet ligger ett mörkt klinkergolv, både praktiskt och snyggt. I taket sitter infällda spotlights.

Sovrum
Längst in i lägenheten ligger sovrummet. Rummet är dimensionerat på ett sätt som inte stjäl kvadratmetrar från de övriga sociala ytorna trots det finns det plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Golvet har ett charmigt brädgolv och väggarna går i vitt. Byråmöbel kan möbleras med och ytterligare förvaring finns i en garderob utanför sovrummet.

Badrum
Generöst tilltaget helkaklat badrum med ljust kakel och klinker på väggar respektive golv. Utrustat med WC, tvättställ, duschplats med vikbara duschväggar, spegelskåp och förvaringsskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 7, hiss finns

Avgift

2 369 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 840 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,32%

Andel av årsavgiften

3,32%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 48:2

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd, ca 3 kvadratmeter stort samt ett källarförråd, ca 2 kvadratmeter stort.

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabel-tv via ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Internet: Fiber indraget via Bredbandsbolaget. ComHem finns också som leverantör.

Uteplats/Balkong
Till lägenheten hör en härlig möblerbar balkong med trätrall i soligt västerläge, sol från mitt på dagen till sen kväll. Här har du fri utsikt och minimal insyn. Tillåtet att grilla (el eller gasol) I området finns också flera uteplatser med grillmöjligheter och lekplatser i närheten.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger nere i källaren och är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, mangel och torkrum.

Parkering
Föreningen upplåter 4 st parkeringsplatser och de kostar ca 200 kr i månaden. Till dessa är det separat kö. I området tillämpas också boendeparkering, i området gäller kod "S". För mer information kontakta mäklaren eller besök www.goteborg.se.

Förening

Namn

BRF von Gerdesgatan 3

Om föreningen

BRF von Gerdesgatan 3 är en välskött bostadsrättsförening med stabil ekonomi.

Gemensamhetslokaler:
-Barnvagnsförvaring
-Tvättstuga
-Cykelrum och cykelparkering
-Gemensamhetslokal

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

27

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

TV: Kabel-tv via ComHem. Basutbud ingår i avgiften
Internet: Fiber indraget via Bredbandsbolaget. ComHem finns också som leverantör.

Parkering

Föreningen upplåter 4 st parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö. I området tillämpas också boendeparkering, i området gäller kod "S". För mer information kontakta mäklaren eller besök www.goteborg.se.

Renoveringar

Föreningen följer en noggrant utarbetad underhållsplan som de nyligen tagit fram.
Det finns inga renoveringar eller underhåll utöver plan (kontrollerat 2016-03-08).

Fönsterrenovering/ommåling sker troligtvis till sommaren -16.

Ekonomi

BRF med stabil ekonomi som amorterar på sina lån och dessutom har inkomster från sina lokal.
Belåningen är på en låg nivå, 3 472 kr/m². jämfört med snittet i Göteborgs innerstad på cirka 7 000 kr/m².
Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2016-03-08).
Föreningen äger tomten och betalar således inte någon tomträttsavgäld. Föreningen har 3 st lägenheter som upplåts med hyresrätt. Dessa kan upplåtas för framtida intäker och är en dold tillgång.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
90 m
Fräsha Oasen AB
100 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,3 km
Affärshuset Avenyn
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Ljusstöparegatan 1 A
170 m
Gibraltargatans förskola
240 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
930 m
Grundskolor
Villa Villekulla Fritidshem
330 m
Fenestra Centrum 6-9
480 m
Gymnasium
IT-Gymnasiet Göteborg
720 m
Hermods Gymnasium
910 m
Universitet & Högskolor
Nordiska Högskolan för Hushållsvetenskap
430 m
IMIT Institute for Management of Innovationand Technology
440 m
Banker
Amfa Bank AB
1,1 km
Svensk Hypotekspension AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,5 km
Innesvingen
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Klätterlabbet
280 m
Mossens Idrottsplats
390 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
1,5 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte