Bomgatan 8A

Bilder

  • Såld!

Bomgatan 8A , Almedal , Göteborg

Ljus och trevlig tvåa belägen i lugna och expansiva Almedal. Här bor du nära city och med mycket goda kommunikationer tack vare närheten till Korsvägen. Nyrenoverade ytskikt i samtliga rum och ett kök som passar den matlagningsintresserade. Välskött förening. Välkommen på visning!

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 873 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
17
Byggår:
1931
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Ljus och trevlig tvåa belägen i gröna Almedal. Här bor du bekvämt och med goda kommunikationer in till Göteborgs stadspuls. Tack vare sitt genomgångsläge känns lägenheten ljus och hemtrevlig. Ett stort plus är den fantastiska innergården som gärna nyttjas av föreningens medlemmar på soliga dagar och kvällar. Lägenhetens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en stor och trevlig hall med gott om plats för avhängning. I hallen finns även en klädkammare som kan rymma stora ytterkläder och fritidsattiraljer om behovet finns. Från hallen nås samtliga rum i lägenheten.

Kök
Köket ligger till vänster genom hallen och passar den matlagningsintresserade. Utrustningen i köket består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt och grill. Det finns plats för ett matbord av mindre modell och tack vare sitt lugna läge mot gården tar man gärna morgonkaffet just här.

Vardagsrum
Mitt emot köket finner du vardagsrummet som är ljust och inbjudande. Här finns gott om plats för både soffgrupp och tillhörande TV-möblemang. Guldkanten i detta rum är takrosetten och stuckaturen som pryder taket.

Sovrum
Lägenhetens sovrum är väl tilltaget i storlek och rymmer både dubbelsäng och ytterliga möblemang om det önskas. I sovrummet finns dessutom en stor klädkammare som den klädtokige kan fylla från golv till tak.

Badrum
Helkaklat badrum vars väggar och golv går en ljus färgskala. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, handdukstork och dusch.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 873 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

1,72%

Andel av årsavgiften

1,87447%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1931

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 augusti 2009
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 11:8

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV: Grundutud för TV ingår i årsavgiften
Internet: Bredband kan tecknas via Comhem.

Parkering
Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser för 250 kr/mån, till dessa är det separat kö. För närvarande är det två personer i kö (2016-05-20). I området finns tillgång till både gratis- och avgiftsbelagda parkeringar.

Gemensamhetslokaler
Till föreningen hör två tvättstugor som ligger i uppgångarna Bomgatan 10B samt Helmutsrogatan 3B. Det finns även tillgång till cykelparkering under tak, barnvagnsparkering, återvinningsstation och en stor och grönskande innergård utrustad med grillar och utemöbler.

Förråd
Till lägenheten hör ett källförråd.

Förening

Namn

Brf Bommen

Om föreningen

Brf Bommen registrerades 2003-04-30 och består av fyra flerbostadshus innehållande 53 lägenheter, varav 49 är med bostadsrätt och fyra lägenheter med hyresrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt.

- 8 st 1 Rum & Kök
- 23 st 2 Rum & Kök
- 22 st 3 Rum & Kök

Byggnadens totalyta enligt taxeringen är 3278 kvadratmeter, varav 3136 kvm utgör lägenhetsyta och 142 kvm utgör lokalyta.

Urval av genomförda renoveringar:
ROT-renovering - 1977
Vindslägenheter - 1996
Renovering av badrum - 2003
Sopsortering - 2006
Renovering av tv�ttrum - 2004/2009
Grundförstärkning - 2009
Taket - 2011
Föreningslokal renoverades - 2013
Byte av tvättmaskiner i tvättstugan - 2015

Föreninens följer en underhållsplan. I dagsläget (2016-05-20) finns inga beslut om förändrade månadsavgifter.

Försäkring: fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Gemensamhetsutrymmen: Tvättstugor i uppgång 3B (Helmutsgatan) & 10B (Bomgatan). Cykelförråd finns i uppgång 10B på Bomgatan, barnvagnsrum finns på gården.

Parkering: Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser för 250 kr/mån och till dessa gäller separat kö. I området finns det även kostnadsfria parkeringar.

Förvaltning: Teknisk förvaltning tillhandahåller föreningen själva, ekonomisk förvaltning tillhandahålls av SBC.

De resterande hyreslägenheterna i föreningen består av en dold tillgång för föreningen som kan sälja dessa så snart de blir lediga för upplåtelse.

För mer information, besök föreningens hemsida www.brfbommen.se.

Om området

Almedal

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Skandinavisk Marinodling AB
120 m
ICA Nära Almedal
350 m
Köpcentrum & Gallerior
Mega i Göteborg AB FOCUS- Gårda Affärscentrum
1,4 km
Landala Köpcentrum
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Mölndalsvägen 29
260 m
Vasa Neon Förskola Föräldrakooperativ
280 m
Kollektivtrafik
Göteborg Almedal
120 m
Göteborg Elisedal
320 m
Grundskolor
Gilda skolan International Gilda Beauty School AB
160 m
Gilda Skolan International Beauty School AB
160 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
860 m
Hermods Gymnasium
1,3 km
Universitet & Högskolor
Medieakademin
590 m
IQube Göteborg AB
1,1 km
Banker
Handelsbanken Almedal
550 m
SEB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Susanne Rude AB
760 m
Delsjö Golfklubb
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken CrossFit
920 m
FYSIKEN Gibraltargatan
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Simavdelningen 1902
1,6 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte