Övre Husargatan 23A

Bilder

  • Såld!

Övre Husargatan 23A , Linnéstaden , Göteborg

Fantastisk sekelskiftestrea belägen på en av Linnés mest attraktiva och populära gator. En riktig pärla med hiss, balkong och vackert tornrum med utsikt! Här förenas aktuella och fridfulla materialval med husets historiska detaljer så som stuckatur, takhöjd och vackra snickerier. Kan enkelt inredas till två bra sovrum.

91 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 303 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1021
Byggår:
1890
Driftskostnad:
391 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

91 kvm

Rumsbeskrivning
Lägenheten

Lägenheten har en mycket generös takhöjd och i flertal rum bekläds taket av vackra stuckaturer och takrosetter. De stora fönsterna med djupa fönsternischer bidrar till ett härligt ljusflöde. Hissen når man en halvtrappa från entrén och självklart har lägenheten balkong.

Entré

Välkommen in i fastigheten på Övrehusargatan 23A. I över ett sekel har man storslaget omfamnats av värmen som entrén erbjuder.

Hall

På andra våningen välkomnas man in i denna charmiga sekelskiftslägenhet om 91 kvm. Bostaden har generös takhöjd, originaldörrar samt stora fönsterpartier som lyser upp hela lägenheten från tre väderstreck. Hallen är möblerbar och det finns gott om förvaring i form av två stora garderober samt avhängningsmöjligheter för jackor. Väggarna är vita och golvet är beklätt med ljust klinker som sedan snyggt övergår till de ljusa trägolven i sovrummet och vardagsrummet.

Badrum

Badrummet är fräscht med ett stilsäkert materialval. På väggarna sitter stora kakelplattor i vitt och i duschutrymmet har man valt ett svart kakel likt det klinker som ligger på golvet. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, duschkabin samt handdukstork.

Vardagsrum

Vardagsrummet, lägenhetens hjärta, speglar sekelskiftets eleganta former i taket med ljusinsläpp från fönstret och balkong. Genom de vackra spegeldörrarna når man både kök och tornrum. På det ljusa golvet finns det gott om plats för soffa med tillhörande fåtöljer. Väggarna är vita. När vårvärmen börjar smyga sig på kan man flytta ut morgonkaffet på balkongen och njuta av dem fina dagarna. Balkongen har ett räcke av smidesjärn och utsikt över Övre Husargatan.

Tornrum

När man kliver in till tornrummet möts man av ett fantastiskt ljusinsläpp, vackra stuckaturer och en vacker takbeklädnad. Detta rum har många möjligheter! Nuvarande ägare använder rummet idag som en storslagen matsal men passar även perfekt som sovrum. Väggarna är vita och det ligger ett ljust trägolv under fötterna i enlighet med de övriga rummen.

Sovrum

Tapeterna är ljusa och på golvet ligger ett fint trägolv. Sovrummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng och det finns rikligt med förvaring i form av stora garderober. Rummet vetter mot den lugna innergården.

Kök

Köket är stort och luftigt. Som i resten av lägenheten återfinns här vackra höga fönsterpartier, djupa nischer, stuckaturer och takrosett. Det finns plats för ett rejält matbord där man bekvämt kan sitta 6 personer. Köket är utrustat med spis, fläkt, halv kyl och frys samt tvättmaskin/torktumlare. I köket finns det gott om plats för förvaring. Ljusa trägolv och vita väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

5 303 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 1 500 kr

Andel i föreningen

4,04%

Andel av årsavgiften

4,03855%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1890

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 177 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kommendantsängen 5:9

Förening

Namn

brf sveaborg

Om föreningen

Brf Sveaborg ligger i Linné och föreningen äger fastigheten kommendantsängen 5:9 som består av ett flerbostadshus som byggdes 1929. Totalt har föreningen 26 lägenheter varav 1 är två rum och kök och resterande 25 lägenheter har 3 rum och kök. Samtliga lägenheter har ett tillhörande vindsförråd. Byggnadens area är 2485 kvm varav 279 kvm utgörs av lokalyta (cafe, restaurang samt fotobutik) och resterade yta är lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Inga planerade avgiftshöjningar (2016-10-26)

Gemensamhetsanläggningar:
Tvättstuga som ligger högst upp i huset.
Föreningen har tillsammans med andra föreningar ett gårdsförråd där grill och utemöbler förvaras.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

26

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

Boendeparkering.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som löper till 2028 och upprättades 2013.
Utfört underhåll:
- Spolning av avloppsstammar (2015)
- Upprättande av miljöhus (2011)
- Fasadrenovering (2009-2010)
- Balkonger, renovering (2009-2010)
- Stambyte (1987)
- Elsystem (1987
- Fönsterbyte (1984)

Planerat underhåll:
- Fönsterrenovering, gårdsfasad
- Målning av tak
- Fasadrenovering, gatufasad
Föreningen har tidigare gjort centrala åtgärder men har nu börjat kolla på helheten och har planer att renovera tak samt fasad. Det finns inga planer på när detta ska ske.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Annedal
220 m
Hemköp
230 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
1,5 km
Affärshuset Kompassen AB
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sveagatan 17
130 m
Familjekooperativet Tippen
200 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,8 km
Grundskolor
Kopparslagaren Fritidshem
560 m
Lilla Samskolan
580 m
Gymnasium
Sigrid Rudebecks Gymnasium
830 m
Göteborgs Konstskola AB
850 m
Universitet & Högskolor
Havsmiljöinstitutet
120 m
JMG Institutionen för journalistik och masskommunikation
180 m
Banker
Handelsbanken Övre Husargatan
190 m
SEB
430 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
1,1 km
Delsjö Golfklubb
4,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjäderborgen AB
730 m
Masthuggshallen Idrottshall
900 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundaborgs Ishall
2,1 km
Aqua Wellness Sverige AB
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte