Viktoriagatan 15C

Bilder

  • Såld!
  • Vackra Viktorigatan 15
  • Föreningsporten
  • Hall med plats för avhängning

Viktoriagatan 15C , Vasastaden , Göteborg

Välkommen till en trevlig mini-tvåa i vacker fastighet på en av Göteborgs bästa adresser. Detta boende bjuder på låg månadsavgift, generös takhöjd samt mycket god standard. 1800-talscharm blandas med moderna faciliteter såsom nyrenoverat kök och fräscht badrum. Här bor du med närhet till stadspuls och goda kommunikationer till både Chalmers och Göteborgs Universitet. Brf Viktoriagatan 15CD är dessutom en mycket eftertraktad förening med låg belåningsgrad samt låga stabila månadsavgifter där dessutom bredband ingår.

36 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 343 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1896
Driftskostnad:
308 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trevliga mini-tvåa. I lägenheter möter du mycket sekelskiftescharm i form av generös takhöjd, djupa fönsternischer och spegeldörrar. Denna lägenhet har precis genomgått en stor renovering, ingen har bott i lägenheten efter renovering.

Lägenhetens 36 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Ljus och trevlig hall där du direkt möts av den tidstypiska takhöjden som ger hallen rymd. De infällda spotlightsen i taket bidrar ytterligare till detta. I hallen finns det plats för avhängning och på golvet ligger ett snyggt och praktiskt klinkergolv.

Sovrum
Rakt genom hallen når du lägenhetens sovrum. Sovrummet är idag möblerat med en 140 cm säng och ett sängbord och alla ytskikt renoverades i år. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är målade vita. Rummets har ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljus. En smart förvaringslösning i väggen mot köket ger extra plats åt kläderna.

Kök & Vardagsrum
Köket och vardagsrummet möts i en social och öppen planlösning och även detta rum är helt nyrenoverat och oanvänt. Här släpper två stora fönster in mycket ljus vilket gör att rummet känns ännu större och även här lyses rummet upp av infällda spotlights. Köket är mycket smakfullt gjort och de vita, blanka luckorna smälter snyggt in i rummet. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, inbyggd kombi -ugn/micro och infälld fläkt. Självklart finns här också diskmaskin. På golvet ligger samma fina parkett som återfanns i sovrummet vilket ger lägenheten ett enhetligt intryck, och även här är väggarna målade vita.

Badrum
Badrummet renoverades smakfullt 2009 och har vita helkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med en duschhörna, WC, tvättställ med kommod samt två vägghängda skåp som ger gott om förvaring i badrummet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

1 343 kr inkl bredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 300 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,83%

Andel av årsavgiften

1,79136%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1896

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 augusti 2009
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 12:9

Övrigt

TV & Bredband
Grundutbud för kabel-TV ingår i avgiften och levereras av Comhem. Detsamma gäller bredband, även detta levereras av Comhem.

Parkering
I området gäller boendeparkering inom området "M". Besök www.goteborg.se för mer information.

Gemensamhetslokaler
I föreningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Som medlem har du även tillgång till den mysiga och välskötta innergården på fastighetens baksida.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Viktoriagatan CD

Om föreningen

Brf Viktoriagatan 15 CD äger sedan 2001 fastigheten Vasastaden 12:9 som är belägen på Viktoriagatan 15 i Vasastaden. I föreningen upplåts 23 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

- 1 st 1 rum & kök
- 8 st 2 rum & kök
- 14 st 3 rum & kök

Byggnadens totala yta enligt taxeringen är 2 182 kvm varav 2 103 kvm utgör lägenhetsyta och 79 kvm utgör lokalyta.

Fastigheten är i gott skick och föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2010 till 2045.

Urval av genomförda renoveringar:
1986 - Stor renovering där bland annat el och avloppsstammar byttes.
2003 - Ommålning och renovering av yttertak.
2004 - Sophus och cykelställ under tak byggdes. Fastighetens hiss drogs upp till takvåningen.
2005 - Blästring och ommålning av fasad.
2008 - OVK och energideklaration genomfördes.
2010 - Fönster och balkonger som vätter mot gården målades om.
2014 - Reparation av fasader

Föreningen har god ekonomi och avgifterna sänktes med 20 % 2009 efter en insatsökning från medlemmarna. Ingen avgiftshöjning är aktuell i dagsläget (2015-05-15).

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Depain
190 m
Hemköp
260 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
720 m
Affärshuset Kompassen AB
990 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Montessoriförskolan Centrum
270 m
Förskola Folke Bernadottes gata 4
290 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,9 km
Grundskolor
Montessoriskolan Villa Darjeeling F-6
50 m
Stiftelsen Göteborgs Högre Samskola
50 m
Gymnasium
Schillerska Gymnasiet
170 m
Sigrid Rudebecks Gymnasium
250 m
Universitet & Högskolor
Vårdhögskolan Rehabilitering Social Omsorg
140 m
Institutionen för Nationalekonomi
290 m
Banker
SEB
320 m
Handelsbanken Övre Husargatan
570 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
1,7 km
Delsjö Golfklubb
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjäderborgen AB
290 m
Landala Squashhall
470 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
1,5 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till eller Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte