Västgötagatan 11

Bilder

  • Såld!

Västgötagatan 11 , Lorensberg , Göteborg

Cirka fyra meter till tak i vardagsrum samt en kort sagt ljuvlig terrass i detta vackra hus från 1888. Välkommen till denna unika vindsfemma på lugna Västgötagatan med bara några minuters gångväg till Kungsportsavenyn. Välskött förening med bra ekonomi.

141 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 514 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
141 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
501
Byggår:
1888
Driftskostnad:
552 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

141 kvm

Rumsbeskrivning

Högst upp, på Västgötagatan 11 hittar ni denna fantastiska vindslägenhet om cirka 141 kvm.

Hall
Gå in genom den valvformade entrén, tag hissen upp till 5:e våningen och välkomnas in i den stora hallen där det finns gott om plats för avhängning och även möbler om så önskas. På golvet ligger en praktisk och snygg klinker som ser bra ut till de vita väggarna. På den högra sidan, direkt innanför dörren, finns en stor walk-in-closet med gott om plats för kläder, skor och dylikt. Hä rinne finns också "kommandocentralen" med kopplingar till alla dragna nätverkskablar, plats för rauter samt kopplingar för TV. Kablarna är sedan utdragna till flera uttag i lägenheten.

Kök/matsal
Fortsätt rakt in till vänster i etagelägenheten och se det stora köket/matsalen. Med en generös takhöjd på över fyra meter, synliga takbjälkar och sex stora takfönster imponeras man direkt av detta rum. Köksdelen av rummet är väl disponerat med stora arbetsytor. Stänkskyddet som är i grått kakel matchar de gråmålade delarna på väggarna i rummet samt takbjälkarna som också är gråa. Köksön står på hjul och matchar resten av köket. Köket är utrustat med både fullhöjdskyl och -frys, induktionshäll, diskmaskin med träfasad, ugn och micro. Matsalsdelen är väldigt luftig och social med plats för matbord åt 8-10 personer, varför inte bjuda in till en riktigt härlig inflyttningsfest med alla nära och kära? Mot murstocken kan möjlighet dessutom finnas att bygga en braskammin.

Badrum
Lite vardagslyx är aldrig fel. Kom in och kika på det fina badrummet som är utrustat med bubbelbad för två och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Badrummet är helkaklat i stilrena ljusgrå färger som smälter in bra med handfatet i svart sten och träluckorna på skåpen.

Sovrummen
Denna lägenhet bjuder på tre sovrum i olika storlekar mot den lugna innergården. I dessa rum ligger parkettgolv.

Övre plan
Kliv upp för den breda trappan så når du lägenhetens övre plan. Här uppe finner ni ett stort rum med plats för stor soffa, tv anläggning, skrivbord eller vad som passar ert liv bäst. Genom ett stort glasparti med skjutdörrar når ni den otroligt härliga takterassen med ljuvligt läge och sikt över innergården. Terrassen bjuder sommartid på många soltimmar. Här kan ni sitta och njuta av solen och den friska luften samtidigt som ni äter en god middag med vänner. På etage-planet kan man genom glasräcket titta ner på kök/matsalsdelen, vilket till stor del bidrar till lägenhetens luftiga och sociala känsla. På övre plan finns också ett helkaklat badrum med både WC samt dusch.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

6 514 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

1,91%

Andel av årsavgiften

1,96%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1888 Vindlghtr 2003-2005

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 juni 2009
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Heden 21:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 625 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 280 kr
Försäkring: 1 345 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort källarförråd, uppskattningsvis 8-10kvm. Lägenhetens terrass bjuder sommartid på många soltimmar. I föreningen finns bl.a. två tvättstugor i gårdshuset, lätt att få tid. i området finns boendeparkering, se www.goteborg.se för mer info.

Förening

Namn

Brf Västgötagatan

Om föreningen

Fastigheten är innesluten av Smålandsgatan, Västgötagatan samt Bohusgatan och består av 84 lägenheter. I föreningen finns även fyra hyresrätter, en redovisningsbyrå och en förskola. På innergården som omges av blommande rabatter hittar ni tvättstugan, grillplatsen och lekplatsen. Med fem minuters gångväg till både Avenyn och Kungsportsplaten är det nära till allt. I huset ursprungligen byggt 1888 hittar ni förutom ett charmigt yttre även nygjorda balkonger, moderna hissar och nybyggda vindsvåningar.

Bostadsrättföreningen Västgötagatan bildades år 2000 och äger fastigheten Heden 21:1.

Föreningens avgifter har lämnats oförändrade de senaste åren och i skrivande stund (2015-04-23) finns heller inga beslut om förändrade avgifter.

Det projekt man nu tittar på är att bygga om gårdshuset, som idag innehåller tvättstugor samt en förskola, till bostadsrätter. Förskolan är uppsagd till sommaren 2015. Detta kommer ge en rejäl påfyllning till föreningens ekonomi.

Under perioden 2000-2005 byggde föreningen om kallvindarna till vindslägenheter. Man byggde även om lokaler i bottenvåningen till bostadsrättslägenheter.

Exempel på gjorda renoveringar:

Grundförstärkning (borinfiltration) (2002 och 2007)
Nyinstallation av hiss (2003)
Omputsning av fasad (2003)
Omläggning av tak (2003)
Renovering fönster (2003)
Balkongrenovering (2009)
Nya balkonger mot gården (2010)
Installation av fiberbredband från Comhem (2010)
* Spolning av avlopp (2011 och 2015)

För mer info se föreningens mycket informativa hemsida, www.brfvastgotagatan.se

Antal lägenheter

88

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

2

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rp Delikatesser AB
20 m
Spärrfelt in Väst AB
50 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
520 m
Kompassen
640 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Hallandsgatan 7
150 m
Förskola Engelbrektsgatan 34e
300 m
Kollektivtrafik
Göteborg Ullevi Södra
260 m
Göteborg Heden
360 m
Grundskolor
Kulis kultur i Skolan
310 m
Brännö skolas fritidshem F-3
580 m
Gymnasium
Durewall Kurt AB
270 m
Bernadottegymnasiet
290 m
Universitet & Högskolor
Akademin Valand
600 m
Göteborgs Universitet
600 m
Banker
Swedbank
420 m
Handelsbanken Avenyn
480 m
Golfbanor & Golfklubbar
Susanne Rude AB
1,4 km
Kungälv Kode Golfklubb
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gamla Ullevi
120 m
Heden 1-9
160 m
Simhallar & Utomhusbad
Got Event AB
590 m
Aqua Wellness Sverige AB
670 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Isak George för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte