Fredriksdalsgatan 12A

Bilder

  • Såld!
  • Renoverat kök med ljusa toner
  • Gott om förvaring där kocken trivs
  • Skifferväggen bryter mönstert
  • Grönskande innegård med en härlig gräsmatta!
  • Vad blir det för mat?

Fredriksdalsgatan 12A , Fredriksdal/Johanneberg , Göteborg

Välkommen till denna trevliga tvåa i Grönskande Fredriksdal! Här är det bara att flytta in och trivas! Ljus och insynsskyddad lägenhet med endast 500 meters gångavstånd till spårvagnshållplatsen. 4- eller 2: an tar dig smidigt in till centrum från hållplatsen Elisedal.

52 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 633 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
37
Byggår:
1950
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i denna ljusa tvåa om 52 kvm i trevliga Fredriksdal/Johanneberg. En fräsch, vitmålad genomgångslägenhet med otroligt fint ljusinsläpp från alla fönster i lägenheten. Vardagsrummet är lätt möblerat med plats för både matsalsbord och "TV-hörna". I vardagsrummet finns även en fransk balkong i soligt läge. Lägenheten har ett ljust, väldisponerat kök med plats för stort matbord, mysigt sovrum och helkaklat badrum med tvätt/torkmaskin. Den stora öppningen mellan hallen och köket ger ett fint ljusinsläpp tvärs igenom hela lägenheten.
Det är fina gröna omgivningar omkring lägenheten, bland annat den härliga innegården med en stor gräsmatta, lekplats, stor grillplats med träd och buskar. Bostadsrättsföreningen erbjuder mycket till sina medlemmar, de innehar nämligen: bastu, hobbyrum med biljardbord och en festlokal. Annan härlig grönska runt omkring huset är parken som ligger bara rakt över vägen. I närområdet, med mindre än 5 minuters gångavstånd, finns matbutik, restaurang och bageri.
Med endast 500 meters gångavstånd till spårvagnshållplatsen tar 4- eller 2: an dig smidigt in till centrum från hållplatsen Elisedal.

I den vitmålade, välkomnande hallen möts ni av en fräsch ljusgrå klinker på golvet och snygga infällda spotlights med dimmer-funktion i taket. Det finns plats för avhängning av ytterkläder direkt innanför dörren samt bra förvaringsmöjligheteter i form av en rymlig klädkammare.
Från hallen kan man gå in i lägenhetens alla rum.

Rakt fram från hallen ligger det lättmöblerade vardagsrummet som har ett stort fönster och fransk balkong, i västerläge, som förser rummet med ett härligt ljusinsläpp samt att det är enkelt att öppna upp och få ta del av den friska luften även inne i lägenheten. Väggarna i vardagsrummet är målade i vitt och golvet är en fin fiskbensmönstrad parkett i ek.

Vidare till höger genom hallen kliver man igenom en stor öppning in till köket där ni möts av ett rymligt, ljust kök. Det ljust gråa, praktiska klinkergolvet som är lagt i hallen fortsätter in i köket för en enhetlig, stilren känsla. Den vänstra väggen i köket pryds av en vit skiffervägg som fångar upp ljuset från fönstret på ett mycket fint sätt. På den högra sidan finner man ljusa skåpsluckor, lådfronter och en bänkskiva i masiv ek som också bidrar till dess ljusa intryck. Köket är mycket väldisponerat med bra arbetsytor och utrustat med: ugn, mikro, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, och integrerad kyl/frys.

Ett mysigt sovrum till vänster om hallen med gott om plats för en dubbelsäng. Även i detta rum är väggarna vita och på golven ligger en tjusig ekparkett i original.

Njut av en dusch i det helkaklade badrummet och lyxen att slippa gå till en tvättstuga för att tvätta. En praktisk duschvägg i glas för bekvämlighet och för syns skull. Badrummet är renoverat -05/-06 i samband med stambyte.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 633 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

0,46209%

Andel av årsavgiften

0,46231%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1950

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 januari 2009
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 39:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett rymligt vindsförråd.

Parkering
Föreningen har 21 st garageplatser och 31 st parkeringsplatser.
Till garaget och p-platserna är det separat kö. Finns gott om avgiftsfria parkeringar på gatorna i området.

Internet-/TV-anslutning
TV: Ansluten till kabelnätet. Leverantör: ComHem.
Internet: Bredband, fiber. Leverantör: Telia

Tvättstuga
Det finns 4 tvättstugor i området de renoverades 2005 då stammarna byttes. De är belägna på Falkenbergsgatan 13C, Fredriksdalsgatan 8A, Brynolfsgatan 1D samt Falkenbergsgatan 9C med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Grovtvättmaskin finns på Falkenbergsgatan 11B.

Övriga gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam relaxavdelning med bastu och biljardrum på Fredriksdalsgatan 8A, gästlägenhet på Fredriksdalsgatan 12C. Utöver det finns det tillgång till cykelförråd, festlokal på Fredriksdalsgatan 6B, solarium på Brynolfsgatan, matt-tvättstuga, träslöjd och samlingslokal. Källsortering på framsidan av fastigheten.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 13

Om föreningen

Föreningen Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 13 har tomträtt till fastigheten Krokslätt 39:1 och år 1950 bebyggdes fastigheten med flerbostadshus på adresserna Falkenbergsgatan 9-13, Fredrikdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3.

Lägenhetsfördelning:
- 12 st 1:or
- 123 st 2:or
- 48 st 3:or
- 9 st 4:or

Totalt finns 192 lägenheter i föreningen där den totala bostadsarean är 11 150 kvm. Utöver det finns 5 lokaler där den totala lokalarean är 344 kvm. Lokalerna innefattar bland annat festlokal, övernattningslägenhet, syrum/vävrum, snickeri, bastu och biljardrum.

Exempel på åtgärder som utförts:
- Stambyte 2004/2005
- Målningsarbete av portar, källarfönster och trappräcken 2013
- Byte av ventilställdon 2013
- Upprustning av grillplats
- Målning av trapphus 2015

Ekonomi
I april 2013 beslutade föreningen att behålla nuvarande avgiftsnivån vilket gav möjlighet till extra amortering av föreningens skulder. Tillgången på likvida medel är fortsatt god och täcker de planerade underhållsplanen. Lån kr/kvm ligger lågt på ca 4 400 kr, snittet i Göteborg ligger mellan ca 6000-7000 kr/kvm. Föreningens förvaltare är Riksbyggen. Inga avgiftsjusteringar är planerade (kontrollerat 19/6-17).

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://goteborgshus13.se för mer information.

Om området

Fredriksdal/Johanneberg

Fredriksdal är en trevlig stadsdel som har mycket att erbjuda. Här finns variation av restauranger, naturområden och livsmedelsbutiker. Bland annat har du både Willys och Ica-Maxi inom promenadavstånd.
Fredriksdal är ett spännande och expansivt område där det händer mycket. I Fredriksdal är det i dagsläget mest bebyggt med flerfamiljshus från 50-talet samt även villor i området som gränsar till Krokslätt och Johanneberg. Men på senare tid har det även planerats för nyproduktionsprojekt allt eftersom Göteborg och efterfrågan på bostäder växer.
Inte långt från Fredriksdal finner du Krokslätt och Salfjällets naturreservat. Här kan du promenera på någon av de många stigarna eller motionera i el-elljusspåret som nås direkt från Krokslätts idrottsplats.
Tack vare närheten till Johanneberg och Chalmers är även Fredriksdal ett utmärk bostadsområde för studenten.
Från Fredriksdal tar du dig snabbt in till centrum med både spårvagn 2 och 4 från hållplats Elisedal. Även bussarna 19/761/771 går förbi närliggande hållplatser som Lana och Sörgårdsskolan. Dessutom har Göteborgs stad byggt ut sina gång- och cykel som tar dig smidigt både in till centrum och Mölndal.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
280 m
Willy:s
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,9 km
Affärshuset Avenyn
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Framnäsgatan 16
270 m
Förskola Glasmästaregatan 6 E
370 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,2 km
Grundskolor
Förskola Framnäsgatan 16
270 m
Internationella Engelska skolan Johanneberg
310 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
420 m
Yrkesutbildningar i Göteborgsregionen
1,5 km
Universitet & Högskolor
Light Lab AB
1,1 km
Konsultpartner AB
1,1 km
Banker
Handelsbanken Almedal
450 m
Swedbank
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Innesvingen
1,6 km
Delsjö Golfklubb
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sörgårdshallen
480 m
O'Learys Göteborg Södra
530 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
2,1 km
Aqua Wellness Sverige AB
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte