Södra Vägen 81

Bilder

  • Såld!
  • 314848-05
  • 4631980_1-312-5_2D_web.jpg
  • 4631980_1-233-5_3DSplusfur_web.jpg
  • 314848-01___KP
  • 314848-02

Södra Vägen 81 , Korsvägen/Lorensberg , Göteborg

Ett stenkast från Korsvägen finner du denna rymliga tvåa med härlig balkong i söderläge. I denna lägenhet blandas 30-talscharmen med sin generösa takhöjd och djupa fönsternischer med moderna materialval. Stabil och välskött förening. Kommande försäljning, kontakta mäklaren för mer information.

65 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 470 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
11
Byggår:
1931

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Promenera längs trevliga Södra Vägen och kom fram till 81:an och dess vackra port. Ta trappan eller hissen upp till våning två och kliv in genom den nya, vita säkerhetsdörren och möt denna trevliga 30-talslägenhet. Här finns charmen bevarad i form av generös takhöjd, fiskbensparkett och djupa fönsternischer. Lägenheten har 4-glas isolerfönster i samtliga fönster samt i balkongdörrarna vilket gör att du bor tyst och lugnt. Lägenhetens 65 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in genom den vita säkerhetsdörren och finn denna praktiska hall med god förvaring. Här finns en stor garderob med skjutdörrar som rymmer det mesta. Från hallen når du badrummet, vardagsrummet samt det hemtrevliga köket. Under fötterna ligger det parkett och väggarna är målade ljusa.

Kök
Trevligt och välplanerat kök med högblanka vita köksluckor och vitt kakel som kontrasterar snyggt mot den mörka bänkskivan. Här finns ett stort fönster med djup fönsternisch som ger ett härligt ljusinsläpp. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, fläkt, integrerad micro och integrerad ugn och här finns plats för matplats för minst fyra sittande. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med en mönstrad tapet som ger en livfull accent i köket. Strax utanför köket finns tre inbyggda, stora garderober med spegeldörrar som rymmer både kläder och städattiraljer.

Vardagsrum
Här är de charmiga 30-tals detaljerna framträdande, detta genom djupa fönsternischer samt tidstypiskt listverk och takrosett. Här möter dina fötter en vacker fiskbensparkett och väggarna pryds av en ljust mönstrad tapet. Det är från vardagsrummet som lägenhetens balkong nås, denna ligger i söderläge och här spenderar man gärna sin lediga dag. Vardagsrummet är väl tilltaget storlek och tillåter för större möblemang.

Sovrum
Lägenhetens sovrum är generöst tilltaget och rymmer både dubbelsäng samt garderober eller annan förvaringslösning om så önskas. Även här är väggarna ljusa och på golvet ligger parkett och det stora fönstret släpper in riktligt med ljus genom rutorna med 4-glas. Här finns dessutom en inbyggd garderob med spegeldörr som skänker lite 30-talscharm även till detta rum.

Badrum
Lägenhetens badrum är snyggt renoverat och här har man smart valt klassiska och tidlösa material. På väggarna sitter vitt kakel och klinkret på golvet bryter snyggt av i naturnära toner. Badrummet är utrustat medhärlig golvvärme, badkar med duschvägg, handfat med kommod, handdukstork och WC.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 470 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

3,5645%

Andel av årsavgiften

3,73259%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1931

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 augusti 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 14:12

Övrigt

TV/Bredband
Grundutbud för kabel-TV via ComHem ingår i avgiften. Bredbandstjänster kan köpas via ComHem.

Förråd
Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

Gemensamhetsanläggningar
I föreningen finns en gemensam tvättstuga. Föreningen planerar att byta ut tvättmaskinerna. Det finns även planer på att bygga en gästlägenhet samt takterrass, dock är detta inte fastställt än.

Parkering
I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se. I området finns dessutom flera garage att hyra p-plats i. Fråga mäklaren för mer information.

Förening

Namn

Brf Södra Vägen 81

Om föreningen

Brf Södra Vägen 81 köpte fastigheten Johanneberg 14:12 år 2003. Föreningen består av 24 lägenheter. (tidigare 23 lägenheter och en lokal) Den sammanlagda bostadsytan uppgår till 1 825 kvm. Bostadsytan är fördelad på 14 st 3:or och 10 st 2:or.

Föreningen har en god ekonomi och dess belåning ligger på en bra nivå om ca 1 600 kr/kvm, Den genomsnittliga belåningsgraden i Göteborgs innerstad är ca: 6000-7000 kr/kvm. Föreningen är på god väg mot en skuldfri ekonomi.

Exempel på utförda arbeten i föreningen:
Arbeten som utförts på byggnaden är bland annat:
Relining -16
Bullerförstärkning, fönster, ventiler - 14
Nya säkerhetsdörrar till lägenheter - 13
Ny tvättstuga -12
Ny grind mot gården -11
Nya porttelefoner -09
Fönsterbyte mot gården -08
Omläggning av tak -08
Bygge av balkonger -04

Pågående och framtida arbeten i föreningen:
Det diskuteras om att eventuellt göra om styrelserummet, högst upp i huset, till ett kombinerat gästrum/styrelserum i samband med ett eventuellt bygge av takterass. Första kvartalet 2015 sålde föreningen en lokal som ombildats till bostadsrätt, överskottet stärkte föreningens ekonomi ytterligare.

Kabel-TV och Internet via ComHem.

Parkering:
Adressen Södra Vägen 81 är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer på www.goteborg.se
Det ligger även ett parkeringshus på Södra Vägen 70, mitt emot huset där det finns möjlighet att hyra parkeringsplats. Läs mer på www.p-bolaget.goteborg.se

Organisationsform

Andelsrätt

Om området

Korsvägen/Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
290 m
Willy:s Hemma
390 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
570 m
Affärshuset Avenyn
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Rudedammsgatan 6 B
400 m
Johannebergsskolan
470 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,6 km
Grundskolor
Fenestra Centrum 6-9
360 m
Johannebergsskolan
470 m
Gymnasium
Hermods Gymnasium
520 m
August Kobbs Gymnasium
780 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
510 m
Chalmers Careers Service
730 m
Banker
Amfa Bank AB
470 m
Svensk Hypotekspension AB
470 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,5 km
Innesvingen
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lisebergshallen
410 m
Scandinavium
730 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
760 m
Aqua Wellness Sverige AB
760 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Andreas Wallmark eller Jessica Buchholz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte