Övre Fogelbergsgatan 4

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen in
  • Stor, möblerbar hall
  • Tre härliga rum i fil

Övre Fogelbergsgatan 4 , Vasastaden , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade sexa om dryga 180kvm, en trappa upp, på lugna Övre Fogelbergsgatan. Denna lägenhet bjuder på ett bekvämt boende med både grönområden, butiker och kommunikationer på gångavstånd. Med garageplatser i botten av huset (f.n. ingen kö) för endast 525kr/mån, stor hiss samt ett insynsskyddat läge är detta ett trivsamt boende i omtyckt förening. Lågt belånad bostadsrättsförening med god ekonomi och ett mycket välvårdat hus. Här finns bland annat ett stort källarförråd, däck/golfbagsförvaring samt bra tvättstuga. Med adress Övre Fogelbergsgatan 4 bor du dessutom i ett lugnt och fridfullt område med flera trevliga promenadstråk i området.

178,5 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
6 924 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
178,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
4
Byggår:
1982

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

178,5 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

6 924 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Kommentar

Då nuvarande ägare ej bor i lägenheten, prata med mäklaren för en uppskattning av driftskostnaderna.

Andel i föreningen

4,87%

Andel av årsavgiften

4,86999%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1982

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 12:16

Övrigt

Till lägenheten hör en uteplats, ett stort källarförråd samt en balkong.

Förening

Namn

Brf Furan nr 16

Om föreningen

Brf Furan nr. 16 är en mycket bra bostadsrättsförening med stort fokus på att ta hand om sin fastighet och ha en fortsatt god ekonomi. Föreningen har ägt fastigheten sedan den bebyggdes år 1982 som idag är lågt belånad med en belåningsgrad på endast ca 3300kr per kvm bostadsrättsyta.

Föreningen består av 30 bostadsrättslägenheter och äger sin mark. I huset finns bland annat garage, källarförråd, tvättstuga, mopedförråd och cykelförråd. Det finns även ett rum för golfbag- och däckförvaring. I skrivande stund (2017-08-10) finns ingen kö till garageplatserna, dessa kostar 525kr/mån.

Det finns idag (2017-08-10) inga beslut om avgiftsförändringar. Föreningen förvaltas av SBC.

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Depain
290 m
Hemköp
360 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
800 m
Affärshuset Kompassen AB
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Folke Bernadottes gata 4
190 m
Förskolan Malmstensgatan 6
260 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,8 km
Grundskolor
Stiftelsen Göteborgs Högre Samskola
90 m
JENSEN grundskola Göteborg
90 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
100 m
Schillerska Gymnasiet
260 m
Universitet & Högskolor
Vårdhögskolan Rehabilitering Social Omsorg
170 m
Institutionen för Nationalekonomi
290 m
Banker
SEB
280 m
Handelsbanken Övre Husargatan
490 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
3,9 km
Innesvingen
4,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjäderborgen AB
180 m
Landala Squashhall
440 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,6 km
S02
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte