Nordhemsgatan 52

Bilder

  • Såld!
  • Lugna Nordhemsgatan mitt i Linnéstaden
  • Välkomnande praktisk hall
  • Lyxig storlek på sovrummet
  • God förvaring

Nordhemsgatan 52 , Linnéstaden , Göteborg

I en vacker stenbyggnad anno 1902 på lugna Nordhemsgatan ligger denna genomgångstrea med balkong i västerläge. Perfekt för dig som uppskattar lugnet men vill ha stadens vimmel på gångavstånd. Nära Slottsskogen och kommunikationer. Linné är idag en av Göteborgs mest populära stadsdelar med charmiga restauranger, ett grönskande Slottsskogen samt personliga små butiker bara några minuter isär. Hjärtligt välkommen på visning.

82 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 809 kr Inklusive värme, VA, kabel-TV (basutbud) och internet
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
13
Byggår:
1902
Driftskostnad:
238 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

82 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en mycket charmig genomgångstrea i klassisk stil och med generös takhöjd. Belägen på en populär och lugn adress mitt i Linnéstaden ligger det vackra stenhuset anno 1902. Tidstypiska detaljer blandas med moderna materialval i renoverade kök och badrum. Detta är en lägenhet som är svår att beskriva i ord utan måste upplevas!

Lägenhetens rymliga 82 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Redan i hallen välkomnas du till en härlig känsla. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum. Vid entrén finns en hatthylla och god plats för avhängning av ytterkläder och skor. Längre in finns förvaring i ett praktiskt städskåp. På golvet ligger klinker i mörkgrå ton, både slitstarkt och snyggt. Väggarna går i ljusa toner och i taket finns infällda spotlights.

Badrum
Rakt fram i hallen nås det fräscha badrummet renoverat ca 2009, utrustat med WC, kommod med marmorskiva, duschplats med regndusch/handmunstycke, vattenburen handdukstork och infällda spotlights i taket. Givetvis är badrummet helkaklat med vitt kakel på väggarna och ett golv av grafitgrått klinker.

Kök
Köket inbjuder till matlagning i goda vänners samvaro med plats för matbord i upp till sex personer. Det finns gott om arbetsytor med lättskötta bänkskivor i imitation av mörkbetsad ek. Diskmaskinen och kyl/frysen är inbyggda och har framsidor som matchar skåpsluckor medans varmluftsugnen och spisfläkten går i rostfritt utförande. Väggar går i ljusa toner och luckorna i vitt. På golvet ligger en oljad ekparkett som löper vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrum
Ett rymligt och ombonat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Tack vare en generös takhöjd och många fönster blir rummet både luftigt och ljust. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som ligger i västerläge, här kan du njuta av kvällssolen och ser ner på den lugna Nordhemsbacken. Det finns möjlighet att återställa vardagsrummets öppning genom att ta ner det uppbyggda valvet. Även här är golvet ett oljat ekparkettgolv och väggarna är nymålade.

Sovrum 1
Det stora sovrummet andas hotellyx med infällda spotlights i taket och imponerade takhöjd. Storleken på rummet gör att även om rummet möbleras med dubbelsäng, säng- och förvaringsmöbler upplevs stor rymnd. Förvaring finns i stor garPå golvet ligger även här ett vackert ekparkett-golv.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger i anslutning till hallen och vetter mot ett tyst gårdsläge. Generös takhöjd med spännande vinklar på väggarna. Det är förutom ett perfekt sovrum även passande som kontor. Ljusa färger på väggarna och ekparkettgolv.

Genomgående fräsch och vacker lägenhet för dig som vill bo centralt!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

4 809 kr Inklusive värme, VA, kabel-TV (basutbud) och internet

Andel i föreningen

5,93%

Andel av årsavgiften

5,34294%

Tillträde

enligt ö.k.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1902

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2009
Energiprestanda: 190 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Olivedal 15:5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 862 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 350 kr
Försäkring: 1 512 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd, ca 5-6 kvm stort.

TV/Internet-anslutning
Föreningen är ansluten till Göteborgs stadsnätet, Goth Net. Fibernätverk. Tillgång till digital-tv från CanalDigital.

Parkeringsplats
Boendeparkering finns i området, för vidare information se: www.trafikkontoret.goteborg.se. Parkering finns också på Nordhemsskolan, mer info kontakta mäklaren.

Uteplats/Balkong
Till lägenheten hör en balkong i västerläge.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i källaren, utrustat med två stycken tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns även ett torkrum.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till bastu, cykelrum och soprum.

Förening

Namn

Brf Linnor

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olivedal 15:5 i Göteborgs kommun med därpå två st uppförda byggnader med 21 lägenheter och 5 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1902 och har adresserna Linnégatan 31 och Nordhemsgatan 52. Lägenhetsfördelningen är 18 st lägenheter á 3 rok och 3 lägeheteter á 2 rok.

Ett urval av utförda renoveringar:
Fastigheten genomgick en ROT-renovering i slutet av 70-talet.
Tak- och fasadrenovering utfördes på Nordhemsgatan 2003.
Tvättstuga, trapphus, soprum och cykelförråd renoverades 2010.
Ommålning fönster mot väster fasad 2012.

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp
80 m
LiDL
120 m
Köpcentrum & Gallerior
Landala Köpcentrum
1,2 km
Affärshuset Kompassen AB
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakooperativet Biet Ek för
140 m
Förskola Leijonsparres väg 3
160 m
Kollektivtrafik
Göteborg Prinsgatan
180 m
Oskar Fredriks Kyrka
200 m
Grundskolor
Nordhemsskolan F-9
150 m
Ryska Skolan F-5
230 m
Gymnasium
Göteborgs Konstskola AB
510 m
Framtidsgymnasiet i Göteborg AB
520 m
Universitet & Högskolor
Socius School Foundation
380 m
Havsmiljöinstitutet
500 m
Banker
SEB
60 m
Handelsbanken
470 m
Golfbanor & Golfklubbar
Kungälv Kode Golfklubb
200 m
Fga Golf Academy AB
790 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Masthuggshallen Idrottshall
510 m
Göteborgs Judoklubb
730 m
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
2,4 km
Simavdelningen 1902
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte