Lingvägen 195

Bilder

  • Lingvägen
  • Planlösning 3d
  • Lingvägen
  • Planlösning 2d

Lingvägen 195 , Hökarängen/Farsta , Stockholm

Välkommen till denna rymliga 3:a på dryga 80 kvm med optimal planlösning. Två väl tilltagna sovrum, samt stort ljust vardagsrum och stambytt badrum. Kommande försäljning, ring för mer information!

81 kvm, 3 rok

Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Förening

Namn

HSB Brf Toppsockret

Om föreningen

Brf Toppsockret har 122 st p-platser som är vikta till de boende. Vid infarten till föreningen finns även 6 st platser med p-automat för besökare. Av de boendes platser är 116 st placerade på baksidan av huset, tillsammans med 4 MC-platser. Samtliga dessa platser skyddas av en bom för fjärrkontroll/kod.

Föreningen erbjuder även särskilt rum för förvaring av sommar/vinterhjul till bilen. För närvarande ingen avgift (endast depositionsavgift för nyckel. Parkeringar utan eluttag brukar finnas lediga, däremot kortare kö till parkeringar med eluttag. För att hyra en parkeringsplats, vänligen ring lägenhetsadministrationen på HSB Stockholm, telefon 785 30 00.

Till lägenheterna finns källarförråd. I den nedre källaren finns även cykelförråd, enskilda hyrbara cykelförråd och snickarverkstad. Föreningen låter också upplåta hela 13 f d soprum för uthyrning som extra förråd. I port 195 i suterrängvåningen finns styrelserum och hyrbar föreningslokal.

TEXT FRÅN FÖRENINGENS HEMSIDA;
"Föreningen håller en årsstämma varje år i måndasskiftet november-december, i Söderledskyrkan. Många medlemmar har varit och är med i styrelsen. Arbetet präglas av fokus på underhåll för att tillgodose medelmmarnas önskemål om användbarhet, tillgänglighet och för att behålla fastighetens värde.

Föreningen har en Veteranklubb för alla 60+ år, som har mycket aktiviteter, både hemma men även långt hemifrån. Men det finns även mycket att göra för alla åldrar. Grillplatsen har två grillar, med många bord och bänkar för att många ska kunna vara med och ha trevligt. Sporter som kan spelas på bollplanen har både Volleyboll- (något förminskad) och Badmintonlinjer samt en Bouleplan med två banor finns. Lekplatsen består av en stor klätterställning med routchkana, 4 gungor varav en babygunga, en gunghäst för två samt ett par lekhus mm.

Fastigheten Toppsockret blev inflyttningsklar sommaren 1964. Den omfattar 143 lägenheter. Lägenhetsfördelningen är följande:

7 lägenheter om 1 rum och kök
38 lägenheter om 2 rum och kök
74 lägenheter om 3 rum och kök, varav 35 är étagelägenheter
11 lägenheter om 4 rum och kök, samtliga är étagelägenheter
13 lägenheter om 5 rum och kök, samtliga är étagelägenheter

Fastigheten är ansluten till Comhem och Bredbandsbolaget, som båda kan erbjuda bredband, kabel-TV och telefoni. I den nedre källaren finns cykelförråd, enskilda hyrbara cykelförråd och snickarverkstad. Även 13 före detta soprum finns för uthyrning som extra förråd. Ett ombyggt rum används som styrelserum och hyrbar föreningslokal, i port 195 i suterrängvåningen. Föreningen har totalt 122 parkeringsplatser för uthyrning till de boende, samt 6 platser för besökare. 116 av p-platserna samt 4 MC-platser finns på baksidan, skyddat av en bom för fjärrkontroll/kod.

Husets stomme är i huvudsak av betong med putsad fasad i gul- och terrakottafärg. Fönstren är original 3-glas. Värmesystemet är anslutet till fjärrvärmenätet. Ventilationen är ett renoverat frånluftssystem, med tilluft genom spaltventiler ovanför fönstren. De gemensamma utrymmena består av trapphusen, tvättstugorna och förrådsutrymmen i källaren som också är skyddsrum. För fastighetsdriften finns det maskinrum med ny fjärrvärmeväxlare, verkstad, föreningsförråd och tre elcentraler i källaren. Det finns två däckförråd. Vi har den bästa miljöstationen i hela området, med källsortering av matavfall, elektronik, lampor och allt "det vanliga" separerat. Ett nybyggt sophus finns för hushållsavfallet och ersätter de gamla sopnedkasten. En trädgårdsförvaltare underhåller marken och träden samt snöröjning. På gården en lekplats som uppfyller säkerhetsreglerna inom EU, med klätterställning, två lekhus, stor sandlåda, fyra gungor och samt en fjädergunghäst. På "utsidan" av huset finns även en allmän lekplats, med andra slags klätterställningar och lekmöjligheter.

Under det senaste decenniet har vi gjort stambyte av alla badrum (1994/95), fönstren har klätts in med plåtprofiler. Nya tvättmaskiner och torkskåp sattes in 2002, nytt papptak 2002, ny fjärrvärmeväxlare 2003. Tilläggsisolering på vinden, och totalrenovering av ventilationen 2004, inkl nya fläktar, rensning av utluftkanalerna och nya större spaltventiler. Under 2005 gjordes fasadrenovering, med nya stuprör, tilläggsisolerade gavlar, nya husnummerskyltar. Vi byggde då också ett nytt sophus för hushållssoporna och källsortering, som vi kallar Ketchuphuset. Sedan 2005 har vi gjort injustering av värmesystemet, kopplat in prognosstyrning från SMHI och bytte DUC 2008 för att få bra styrning av värmen. Åren 2007-201 har vi gjort en massa markarbeten, bla nya rabatter, stenbeläggningar, helt ny lekplats och gungor, bollplan, murar etc. 2011 håller vi på att byta plåttaket och bl a plaerat att byta armaturerna i trappuppgångarna.

Vi håller oss löpande med obligatoriska genomgångar och besiktningar. Vi har gjort 10-års besiktningarna som Energideklarationen 2007 samt skyddsrum 2010. Vi gör årliga besiktningar av brandskyddet (SBA), och lekplatsbesiktning, samt ventilationskontroll (OVK) var sjätte år."

(Källa: https://www.hsb.se/stockholm/brf/toppsockret/brf-toppsockret/fakta-om-foreningen/)

Om området

Hökarängen/Farsta

Hökarängen är en stadsdel i Farsta stadsdelsområde i Söderort i Stockholms kommun. Det moderna Hökarängen växte fram som en planerad förort på 1940-talet och bebyggelsen domineras idag av kvarter byggda 1946-1954.
På kort avstånd finns flera förskolor och Martinskolan, en Waldorffskola med mycket gott renommé. På promenadavstånd ligger också parkleken Starrmyran där barnen kan prova på hästridning och skötsel samt gosa med getterna Flora och Filur.
Sjöarna Magelungen och Drevviken ligger 15-20 min promenad bort, här finns fina badplatser, motionsspår och strövområden.
Sjöarna får plogade naturisbanor vintertid.
Ågesta friluftsområde tar du dig enklast till med bil och här finns golfbana 9+18 hål, ridskola, elljusspår och utegym.

Kommunikation

Närmsta T-banestation är Hökarängen som ligger ca 5-6 min promenadväg bort. På bara 13 minuters färd med tunnelbanan är du innanför tullarna till Stockholm och åt andra hållet är du i stora Farsta Centrum på bara 3 minuter med tunnelbanan. Eller varför inte ta en cykeltur på 10 min så kan du både shoppa i Farsta Centrum eller bada i Magelungen.

Närservice

I Hökarängens centrum finns mataffär, bageri, järnaffär, låsaffär, restauranger mm.
Farsta centrum ligger ca 10 minuters promenadväg bort, det är ett fullservicecentrum med allt från vårdcentral, mode och mat till systembolag.

Parkering

Det råder fri datumparkering i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Matdax Hökarängen
740 m
Awan Eyyiz
770 m
Köpcentrum & Gallerior
Farsta Centrum
1,2 km
Globen Shopping
4,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kardemumma Förskola
120 m
Trollgården Förskola
120 m
Grundskolor
Kryddgårdsskolan
410 m
Skönstaholmsskolans Fritidshem
530 m
Gymnasium
Farsta Gymnasium
1,5 km
Stiftelsen Martinskolan Söders Waldorfskola
2,6 km
Universitet & Högskolor
Ersta Sköndal Högskola sköndal
1,6 km
Företagsuniversitetet AB
4,4 km
Banker
FOREX Bank
1,2 km
Handelsbanken Farsta Centrum
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ågesta Gk Drift AB
3,4 km
Björkhagens Golfklubb
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Västboda Bollplan
740 m
Holmen Förskola
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Farsta Sim & Idrottshall
1,6 km
Sandsborgsbadet Bad Simhall
3,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Fredrik Sangberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte