Abiskovägen 12, ½ tr

Bilder

  • Såld!

Abiskovägen 12, ½ tr , Vällingby Centrum , Stockholm

Fin 1:a med närhet till allt! En lägenhet med goda förutsättningar och framförallt ett fantastiskt läge. Bostaden är bra planerad med fönster i två väderstreck och välbevarade 50-talsdetaljer. Rummet har vackert ekparkettgolv och utgång till den ljuvliga balkongen med fritt läge mot grönska. Hit når solens strålar under större delen av dagen. Hemtrevligt kök med plats för matbord och ett stambytt badrum med kakel och klinkers. Goda förvaringsmöjlighet med klädkammare i lägenheten och ett rymligt förråd i källaren. Bostaden är belägen med närhet till både T-bana och goda busskommunikationer. Vällingby City ligger runt knuten med sitt stora utbud av butiker och restauranger. Även simhall, ridskola och idrottsplatser finns i området. Vackra promenadstråk i Grimsta naturreservat där du kan njuta av naturen och fina badplatser vid Mälarens strand.

42 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 281 kr inkl värme, vatten och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
1
Byggår:
1954
Driftskostnad:
335 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

42 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är centralt placerad i lägenheten med ingång till alla delar i lägenheten. Väggarna är målade i en glad grön/turkos kulör och golvet är grått. En hatthylla erbjuder plats för ytterkläder och här finns även städskåpet.

BADRUM
Direkt till vänster kommer du in i det fräscha stambytta badrummet med ett frostat fönster som ger ljusinsläpp. Grått klinkergolv, vitkaklade väggar och en blå bård mot det blåmålade taket. Utrustat med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp.

KÖK
Rymligt och hemtrevligt kök med matplats för 4 personer och utsikt mot entrésidan. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i vitt och plommon. Ljus skåpluckor, grå laminatbänkskivor, rostfri diskbänk och vitt kakel. Spis och köksfläkt från Electrolux och kombinerad kyl/frys från Indesit.

KLÄDKAMMARE
En mindre klädkammare med ett linneskåp, en fast hylla samt klädstång. Plastmatta på golvet och väggarna är målade i en ljus nyans.

ALLRUM
Ett väl tilltaget rum med ett härligt ljusinsläpp från fönster och balkongdörr i söderläge. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert ekparkettgolv. En tidstypisk innerdörr med glaspartier finns i källarförrådet. Rummets generösa yta ger möjlighet att dela av med bokhyllor för att skapa en separat sovalkov. Utgång till den helt underbara balkongen med fri vy över föreningens gröna parkområde och plats för både utemöbler och egna odlingar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 281 kr inkl värme, vatten och kabel-tv

Andel i föreningen

0,19863%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 september 2008
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 020 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 700 kr
Försäkring: 1 320 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Ett stort källarförråd om ca 4,7 kvm och en matkällare tillhör bostadsrätten.

Förening

Namn

Kapprocken

Om föreningen

På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 2000-2001 då man även bytte delar av elen. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

ISS Ekonomiförvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 108 kr och pantsättningsavgiften 443 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 147-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. ISS Ekonomiförvaltning är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 00.

Telefon till föreningen är 08-38 25 09. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Swedasia Livs och Tobak AB
450 m
Halakött Qasab HB
550 m
Köpcentrum & Gallerior
Vällingby City
610 m
Spånga centrum
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Abisko
50 m
Föräldrakooperativet Käpphästen Förskola
130 m
Kollektivtrafik
Bergslagsplan
150 m
Gulddragargränd
350 m
Grundskolor
Al-Azharskolans Särskola
200 m
Minnebergsskolan
200 m
Gymnasium
Walthers Gymnasium Vällingby
780 m
Pouya Educational Service (pes)
1,5 km
Universitet & Högskolor
Teologiska Frågor
1,7 km
Banker
Nordea Bank AB
620 m
FOREX Bank
620 m
Golfbanor & Golfklubbar
Vivaldi af Kanaan AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
S.A.T.S Sports Club
500 m
Grimsta Ishallsallians
600 m
Simhallar & Utomhusbad
Maltesholmsbadet Ö Mälaren
1,8 km
Maltesholmsbadet V Mälaren
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emelie Lagerqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte