Årevägen 13

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Kök
  • Kök
  • Kök
  • Duschrum

Årevägen 13 , Vällingby Centrum , Stockholm

Represantiv 3:a med charmig 50-tals arkitektur och centralt läge! Stambytt badrum och rymliga sovrum samt ett ljust kök med vita luckor. Låg avgift samt ett mycket centralt läge nära tunnelbana, handel och skolor. Välvårdad lägenhet med genomgående modern standard som lämpar sig utmärkt för barnfamiljen.

69 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 316 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
461
Byggår:
1953

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning och hallmöbel. Längre in i hallen finns platsbyggda garderober med överskåp i tidstypisk 50-tals stil, som utgör goda förvaringsmöjligheter. Glasdörr mellan hall och vardagsrum skänker hallen gott om ljus. I hallen ligger grått klinkergolv och väggarna är målade i ljusblått. Säkerhetsdörr.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, alternativt barnrum med plats för enkelsäng och skrivbord eller lekyta. Här finns ett stort fönsterparti med vädringsfönster som vetter mot föreningens gård och grönskande omgivning i väst. Ytskikten består av laminatgolv och ljusa tapeter.

Vardagsrum: Luftigt vardagsrum med stort ljusinflöde genom ett stort fönsterparti samt balkongdörr med glas upptill och nertill. I vardagsrummet ligger originalparkett av ek och väggarna består av ljus tapet. Utgång till inglasad balkong som ligger i ett trevligt väst-läge.

Sovrum 2: Master bedroom med 2 ingångar samt ett fönster mot Årevägen. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är klädda i ljus tapet. Detta sovrum inrymmer en dubbelsäng och garderobsmöbel för klädförvaring.

Badrum: Stambytt badrum (troligtvis 90/00-tal) med klinkergolv och kaklade väggar samt ett praktiskt vädringsfönster. Badrummet är utrustat med duschkabin, wc, handfat samt spegelskåp. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Kök: Charmigt 50-tals kök med nymålade köksluckor i vitt samt ljus bänkskiva. Köket erbjuder en dubbel diskho med rostfri diskbänk invid fönster, skafferi, städskåp, kyl/frys och spis/ugn med häll. Ovanför arbetsytorna sitter modern grå/svart mosaik. Köket erbjuder även en matplats för 4-6 personer. Ytskikten består av laminatgolv i valnötsutförande samt vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 316 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

1,85015%

Andel av årsavgiften

1,85036%

Tillträde

September/Oktober

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1953

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 augusti 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Reversalet 1

Övrigt

Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. Källarförråd finns i samma port. Tvättstuga finns i höghuset på Vittangigatan 1.

Förening

Namn

Brf Reversalet i Vällingby

Om föreningen

Byggnaderna är från 1953 och föreningen förvärvade fastigheten 2014. Totalt finns 85 lägenheter varav ca 20 är hyresrätter. Dessutom finns 4 hyreslokaler.

Höghuset på Vittangigatan 1 stambyttes 2005 och låghuset på Årevägen stambyttes 1994-2008. Balkonger och fasader renoverades i början av 2000-talet på låghuset - höghuset något tidigare. Yttertak på låghuset är bytt under tidigt 2000-tal. Yttertaket på höghuset har precis bytts ut och isolerats. Föreningen planerar att renovera eller byta fönster.

Tre tvättstugor finns i källaren på Vittangigatan 1. Fräscht och modern med klinkergolv och kaklade väggar samt installationer och maskiner från 2012. Cykelrum finns på Vittangigatan 1, lättillgängligt på entréplanet. I anslutning till höghuset på Vittangigatan 1 finns även en miljöstation. Föreningens gästlägenhet ligger i höghuset och kan hyras för 250 kr/natt.

Tv och bredband levereras via Comhem. Se www.comhem.se för prislista.

Överlåtelseavgiften är på 1 120 kr och pantsättningsavgiften är 448 kr, båda betalas av köparen. Restate sköter även den ekonomiska förvaltningen.

Besök gärna föreningens hemsida, www.reversalet.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

I närheten

Livsmedelsbutiker
City Gross
110 m
LiDL
150 m
Köpcentrum & Gallerior
Vällingby City
270 m
Spånga centrum
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Jämtlandsgatan Förskola
220 m
Dialog Förskolan
310 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
6,3 km
Grundskolor
Grimstaskolan
470 m
Vällingbyskolan Särskola Torpet
530 m
Gymnasium
ESS-gymnasiet
630 m
Blackebergs Gymnasium
1,5 km
Universitet & Högskolor
Teologiska högskolan Stockholm
4,2 km
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
4,2 km
Banker
SEB
200 m
Handelsbanken Vällingby
210 m
Golfbanor & Golfklubbar
Vivaldi Af Kanaan AB
1,3 km
Golfstar Bromma
4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
500 m
Vällingby Bollplan
560 m
Simhallar & Utomhusbad
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
500 m
Nälstaspåret Motionsspår
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ramzi Hamam eller Jimmy Blomgren för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte