Mörsilsgatan 6, bv

Bilder

  • Såld!
  • Sovdel
  • Accepterat pris
  • Inglasad balkong
  • Stort rum med plats för sällskapsdel och sovdel!
  • Fint och rymligt 50-tals kök!

Mörsilsgatan 6, bv , Vällingby Centrum , Stockholm

Välkommen till denna välplanerade etta med perfekt läge på endast 5 mituters promenad till Vällingby City! Här är det gott om yta i både hall, rum och kök. Inglasad balkong i västerläge. Minimalt med insyn tack vare souterrängen fastigheten står på, och ändå slipper man alla trappor! Stambytt duschrum med kakel och klinker. Bra förening med låg avgift!

41 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 233 kr inkl Värme, VA,
Typ:
Lägenhet
Boarea:
41 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
11020144
Byggår:
1955

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

41 kvm

Rumsbeskrivning

Rymlig HALL med gott om plats för avhängning samt så får du plats med exempelvis byrå för extra förvaring. Golvet är av linoleum och nyligen ommålat med en ljusgrå golvfärg och väggarna är målade i vitt. Här i hallen finns även ingången till den rymliga klädkammaren! I klädkammaren är golvet också av linoleum och ommålat i en ljus grå golvfärg, samt så är väggarna målade i vitt. I klädkammaren finns, utöver en bred klädstång och hyllplan, även en garderob som två skåp för praktisk förvaring.

I det väl tilltagna RUMMET finns det gott om plats för en sällskapsdel samt en sovdel. Här ligger ett ljust och snyggt laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Längs ena kortsidan av rummet är det stora fönster som ger ett vackert ljusinsläpp till rummet. Här finner du även utgången till den inglasade balkongen. På balkongen ligger en trall för extra trevnad och dessutom går det att öppna upp inglasningen för de dagar man önskar mer öppet.

I KÖKET är det gott om utrymme samt många köksskåp som ger ordentligt med förvaringsmöjligheter! Här får du plats med matbord och stolar utan att det känns trångt. Golvet är av linoleum och ommålat till en ljusgrå färg och väggarna är målade i vitt. Bänkskiva av laminat och diskbänk i rostfritt stål samt ovanför på väggen sitter vitt kakel. Spis ()och delad kyl och frys () från Electrolux. De retro-charmiga skåpluckorna från 50-talet är ljust gröna, handtag och knoppar är av rostfritt stål och för den riktigt retro medvetna finns här också en "reda"-hylla med glaslådor!

När stambytet ägde rum sattes det ljusblått klinker och vitt kakel med en blå bård i DUSCHRUMMET. Ovanför handfatet sitter en spegel med skåp pch belysning. Glasdusch, handdukstork och toalettkommod, samt ett frostat fönster för ljusinsläpp!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 233 kr inkl Värme, VA,

Andel i föreningen

1,366%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 september 2008
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Skrivkortet 2

Övrigt

Källarförråd i samma uppgång samt en matkällare.

Förening

Namn

Brf Skrivkortet 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Skrivkortet 2 bildades 2009 och består av tre sammanbyggda hus med totalt 69 lägenheter. Marken är friköpt. Adresserna är Mörsilsgatan 6-20, jämna nummer. I dagsläget har föreningen kvar 6 hyresrätter som utgör en dold tillgång och blir ett bra ekonomiskt tillskott när de säljs som bostadsrätter. Föreningen står för det obligatoriska bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Inga planer eller beslut finns gällande avgiftsändringar.

Stambyte av vatten- och avloppstammar har skett i olika etapper under åren 1996-1997, 2006 och 2008. 2012 installerades aptus portlåssystem med möjlighet för porttelefon uppkoppling. Under 2013 byttes alla fönster till energisnåla 3-glasfönster. I dagsläget pågår fasadrenovering och byte av yttertak. Fasaden kommer att bli äggskalsvit. Arbetena beräknas färdigställas till sommaren 2018. Efter det planerar föreningen att under de närmaste åren lägga ny asfalt på föreningens mark och renovera trapphusen.

Totalt 39 garageplatser hyrs ut för 330 kr (MC-storlek) - 725 kr/månad (bil) beroende på storlek. Fri parkering på gatan. Maila till styrelsen@skrivkortet2.se om du vill ställa dig i kö till en plats.

I föreningen finns flertalet cykelrum. Tvättstugan ligger i grannföreningen på Härjedalsgatan 41. Alla frågor angående tvättstuga samt hanteringen av nyckelbrickor hänvisas till Brf Hektografens styrelse.

Ekonomisk förvaltning sköts av BoVera Konsult AB. Överlåtelseavgiften är på 1 120 kr och pantsättningsavgiften 448 kr, båda betalas av köparen.

Husen är fiberanslutna via stadsnätet, mer info finns på www.bredbandsvaljaren.se. Alla bostadsrättsinnehavare betalar en avgift på 20 kr/månad för fiberinstallationen oberoende av om fiber används eller inte. Det går även att få tv och bredband via ComHem.

Besök gärna föreningens hemsida, http://skrivkortet2.se.

Om området

Vällingby Centrum

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City finns all tänkbar närservice man behöver och ett stort utbud att välja emellan. Flera livsmedelsbutiker, så som Hemköp, Coop Extra, Lidl och nyöppnade City Gross, två vårdcentraler, tre apotek, restauranger och fik, systembolaget, bio, bibliotek, flera gym, massor av shopping m.m.

Parkering

Föreningen innehar 41 st garageplatser, förnärvarande är det kö till dessa. Gratis parkering finns dock längs med mörsilsgatan samt 7-dygns friparkering längre upp på mörsilsgatan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Arshad Salah Nima
360 m
Coop Vällingby Centrum
360 m
Köpcentrum & Gallerior
Vällingby City
400 m
Spånga centrum
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Parkleken Grötfatet
320 m
Förskola Daghem Skattegårdsvägen 61
360 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
5,8 km
Grundskolor
Minnebergsskolan
480 m
Al-Azharskolans Särskola
480 m
Gymnasium
ESS-gymnasiet
480 m
Walthers Gymnasium Vällingby
1,1 km
Universitet & Högskolor
Teologiska Högskolan Stockholm AB (svb)
4,6 km
Teologiska högskolan Stockholm
4,6 km
Banker
FOREX Bank
370 m
Nordea Bank AB
380 m
Golfbanor & Golfklubbar
Vivaldi Af Kanaan AB
2 km
Golfstar Bromma
4,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
410 m
Vällingby Bollplan
520 m
Simhallar & Utomhusbad
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
410 m
Nälstaspåret Motionsspår
680 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Biewald för mer information!

Ulrika Biewald

Ulrika Biewald

Vällingby / Hässelby / Spånga

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-465 97 00

ulrika.biewald@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte