Tallåsvägen 39

Bilder

Accepterat Pris

5 695 000 kr

Bevaka slutpriset

Tallåsvägen 39 , Spånga Bromsten , Stockholm

Vacker kulturhistorisk sekelskiftesvilla med tornrum anno ca1900. Stor insynsskyddad trädgård. Belägen i lugnt område i Bromsten. Alldeles i närheten finns Bromstensskolan, Ellen Key skolan barnomsorg, mataffär samt buss. Promenadavstånd till P-tåg och T-bana. Bergvärme/luftvärmepump,antenn digital-Tv, garage finns

152 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
152 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
934 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
2 903 kr/månad
Accepterat Pris:
5 695 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

152 kvm

Biarea

15 kvm

Rumsbeskrivning

Tillfälle vackraste fastigheten i Bromsten anno 1909 !

Vacker kulturhistorikt värdefull sekelskiftesvilla med tornrum anno 1909. Stor insynsskyddad tomt med möjlighet till sol eller skugga hela dagen. Belägen i lugnt område i Bromsten. Alldeles i närheten finns Bromstensskolan, Ellen Key skolan, barnomsorg, mataffär samt buss. Promenadavstånd till P-tåg (ca 13 min till Sthlm city) och T-bana. Bergvärme/luftvärmepump,antenn marksänd digital-Tv, garage.

Planlösning: Entréhall med gammalt genuint trägolv och vit målade väggar. Hallen ger en mycket ljus atmosfär och öppnar upp mot det stora luftiga vardagsrummet som har ljusinsläpp från tre håll med vackra äldre fönster, burspråk samt utgång till en härlig fin trädgård. I trädgården finns äppel-, päron-, plommon-, och körsbärsträd samt bärbuskar.
Trevligt disponerat vardagsrum med en vacker matsalsdel vid burspråket, en mysig musikhörna samt rymlig sällskapsdel med en äldre provtryckt kakelugn. Genomgående vackra trägolv i fastigheten. I det luftiga vardagsrummet är det vitmålade väggar med en vacker handtryckt engelsk fondtapet samt nyare innertak.
Trädgården är väl insynsskyddad och där finns goda möjligheter till även trädgårdsodlingar. För barnen är det idealiskt att leka och springa runt i vackra trädgården med "Astrid Lindgrenskänsla" med sig.

I anslutning till hallen ligger funktionellt kök med utsikt mot grind och gatan. Köket fungerar väl med matplats vid fönstret. Ny skåpinredning i täckmålad ask och mycket vackert franskt handgjort kakel ovan arbetsbänk och diskbänk samt trätak. Köksdörr med blästrat glas, myckert vackert. Tvättstuga med ingång från kök och där finns även en separat groventré.
Ny praktisk arbetsbänk, plastmatta (trägolv över), tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt 2 st varmvattenberedare. Wc med ny toalett och ny inredning av golv i italienskt marmor med golvvärme och italienskt porslin. Öv plan: Hall med trägolv och ytterligare en halvtrappa upp till inrett litet tornrum med trägolv och små fönster runt tornet. Härlig utsikt över närområdet.

Övre planet har 3 st stora sovrum varav ett rum har ett stort fönsterparti, genomgående trägolv och vitmålade väggar. Klädkammare och garderober finns.
Nyrenoverat 2002 stort badrum med både dusch och badmöjligheter. Klinkergolv, golvvärme, kakel, hörnbadkar, handdukstork, duschhörna samt nya fönster (energiglas) i hela övervåning 2003. Huset är välunderhållet och har genomgående en ljus färgsättning. Innertaken är utbytta 2000.
Fastigheten har torpargrund med en jordkällardel som används till förråd. Utvändigt ommålat ca 4 år. Lucka till vind från yttertaket.
Garage och parkeringsplats finns. Radonmätning utförd. Säljaren uppskattar boarean till ca 150 kvm (kontrollmätning pågår).

Byggnad

Byggnadstyp

1 familjs friliggande

Byggnadsår

1909 Exakt byggår finns ej troligt ca år 1900

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundmur: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 1-glas + dubbla innåt
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt målad 2011
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Högst upp i tornet är ett litet tornrum inrett för vilsamma reflektionsstunder.
Vinterbonad gäststugan ca 10 kvm i trädgården.
Garage för en bil finns och delas med grannfastigheten.
Plåttakt på tvättstugedelen.
Besiktningsprotokoll finns under dokumetfliken.

Fastighetsbeteckning

Telefonen 21

Övriga byggnader

Interiören är genomgående nymålade snickerier, nya tapeter, helspacklade och målade väggar, fönster målade. Se bifogad specifikation under dokument.
Ny elcentral med atomatsäkringar installerat samt jordfelsbrytare.
Komplement till bergvärmen är luftvärmepump.
Extra luftventiler är också installerade.
Fönster nedre plan original 1-glas + isolerglas. Övre plan 1+1 kopplade med energi glas.
Kakelugn i vardagsrum väl fungerande och provtryckt.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 836 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 419 kr
VA: 2 590 kr
Renhållning: 2 440 kr
Försäkring: 3 387 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 762 000 kr, varav byggnadsvärde 1 216 000 kr

Summa pantbrev

3 150 000 kr

Tomt

Areal: 934 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Vackert belägen hörntomt i s/v läge med flera mysiga uteplatslägen för måltider, samvaro och lässtunder.
I trädgården finns en vinterbonad gäststuga med indragen el. passar så bra både för gäster och barnens lekar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Förmån, Avtalsservitut: Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Spånga Bromsten

Fastigheten är belägen i ett lugnt villaområde ca 2 km från Spånga centrum. I Bromstensskolan går barnen i F-6 (ca 250 m). Även den populära skolan Ellen Key F-9 finns på nära gångavstånd (ca 650 m). Sundbyskolan (ca 500m) F-9. Flertalet förskolor i närområdet. För den som tycker om att röra på sig finns här goda möjligheter, bl.a Spånga Bollcenter med badminton, squash, golf och innebandy. Även närhet till Ursvik som är ett av norra Storstockholms populäraste utflyktsmål för både motionären och friluftsmänniskan. Där finns det fyra olika spårlängder, 2,5 och 5 km spåren är elupplysta alla dagar mellan 06.00 - 22.00.

Kommunikation

Gångavstånd till Rissnes tunnelbanestation (ca 1 500 m), tåget från Rissne till Stockholm central tar ca 15 minuter. Busslinje 512 har hållplats vid Bromstensskolan den trafikerar sträckan Solna Centrum - Spånga Station, med den bussen tar det 7 minuter till Spånga Station och 7 minuter till Rissne. Även busslinjen 118 går från Bromstensskolan, den trafikerar sträckan Hallonbergen - Rissne - Spånga stn - Vällingby. I Spånga finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

Ca 2 km från bostaden ligger mysiga Spånga Centrum där finner man restauranger, caféer och matbutiker. Ca 2 km åt andra hållet finner man Bromma Blocks med H3 som är en ny plats i Stockholm för shopping. De har ca 80 butiker och ett flertal restauranger och caféer. I närliggande Sundbyberg finner du en mix av kända märkesbutiker, små privata butiker, restauranger, service och kultur. Huset är beläget ca 10 km från City.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära Bromsten
560 m
LiDL
710 m
Köpcentrum & Gallerior
Spånga centrum
1,4 km
Bromma Blocks
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bromstensskolans Fritidshem
110 m
Spira Gula Villan Förskola
170 m
Grundskolor
Ellen Key skolan
350 m
Sundbyskolan
560 m
Gymnasium
Löfströms gymnasium
1 km
Sundbybergs Folkhögskola
1,2 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
3,8 km
Institutet för Internationell Ekonomi
3,9 km
Banker
Swedbank
950 m
Nordea Bank AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
3,2 km
Vivaldi Af Kanaan AB
4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bromstens Idrottsplats
490 m
Sundby Bollplan
830 m
Simhallar & Utomhusbad
Nälstaspåret Motionsspår
2,1 km
Vattenhuset AB
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte