Travarvägen 5

Bilder

  • Såld!
  • Luftiga ytor
  • Matplats och utgång till altanen
  • Öppen planlösning
  • Stor härlig tomt
  • Ljust, härligt badrum

Travarvägen 5 , Granby , Sigtuna

Perfekt för dig som vill bo i en lantlig idyll men ändå ha närhet till Sigtuna, Arlanda, Uppsala och Stockholm.
Ett åretruntboende eller ett lyxigt sommarhus! Nybyggt dubbelgarage. Underbart boende i ett charmigt ombyggt och renoverat hus med öppet ända upp till nock. Öppen spis ger extra mysfaktor. Huset renoverades med nytt kök och våtrum 2009 då även elen byttes ut. 2013 gick man ihop i samfälligheten och kopplade in sig på gemensamt avloppsanälggning. Genomtänkt fin trädgård med olika uterum, fruktträd, bär och blommor samt gäststuga och charmig lekstuga. Bygglov finns för entréhall som påbörjats samt för en större tillbyggnad som skulle ge er två sovrum och ett allrum om så önskas. Gemensam strand och badbrygga. Nytt dagis i området.

75 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
75 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 680 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
2 686 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 sovrum

Boarea

75 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

En tillbyggd entré (ej färdigställd) som blir perfekt utrymme att hänga av ytterkläder i och även fungera som ett extra förvaringsutrymme.

Allrum

Här kliver du in i ett rum med vitmålade väggar och tak. En härlig rymd med öppet ända upp till nock. Lampor har satts upp som belyser en hylla där du kan ställa upp dina tavlor för bra exponering.

Tvättstuga

Trevlig tvättstuga med vitmålade väggar, klinkergolv och golvvärme. Här finns tvättmaskin (Elektrolux Intution -09), torktumlare (-14) och varmvattenberedare (Focus - 09). Praktisk bänkskiva och torkställning. Höjden i taket gör det möjligt att även i detta rum skapa extra förvaring.

Wc

Charmigt wc med handfat och en trevlig belyst inbygd hylla. Mörkt snyggt golv i natursten med golvvärme, vitmålad bröstpanel och en ljust, randig tapet.

Sovrum

Ett rymligt sovrum, 15 kvm, med samma rymd som i det övriga huset. Snygg fondtapet i sober färgskala. Plats för dubbelsäng och förvaring. Ingång till det renoverade badrummet.

Badrum

Innanför sovrummet ligger ett renoverat badrum med mörkt klinkergolv, golvvärme och vitt kakel. Badkaret (-11) är lagt som i ett bjurspråk med fönster upptill som gör rummet väldigt ljust och njutbart att kliva in i. Dubbla handfat med kommod och överskåp med speglar samt handdukstork. I en hörna har man låtit sätta in ett extra wc och skapat utrymme för hyllor. I taket är spootlights installerade.

Kök och matsalsdel

Ett helrenoverat kökt (-09) med skåp i vitt med vitrindelar och gott om arbetsbänkar i massiv stavlimmat ek. Induktionshäll med snygg fläkt i rostfritt ovanför, Varmluftsugn, kyl/frys och diskmaskin, samtliga från 2009. Här finns en öppen spis med braskasett (Keddy -07) att elda i för att snabbt sprida värme i utrymmet. En stor matsalsdel med väl tilltagna fönster som ger en magnifik utsikt över trädgården. Ett mycket trevligt ljust kök att laga många goda middagar i tillsamman med släkt och vänner.

Altan

Nybyggd stor träaltan i sv-läge där du kan njuta av solen fram till solnedgången samtidigt som du har utsikt över trädgården. Här ligger inte nordanvinden på utan när det blåser är det mestadels den varmare västanvinden som fläktar.

Trädgården

En välplanerad trädgård med flera uterum. Här har man allt från fria ytor att busa runt på till bär, buskar och blomrabatter att pyssla med. Stenlagd uteplats på framsidan ger ännu en solhörna att njuta på. Se separat ritning över hela trädgården.

Övriga byggnader

Nybyggt dubbelgarage (-14) med en grusplan framför att parkera bilarna på. Garaget är förberett för el med nedgrävd slang inklusive dragtråd. Även förberett med uttag, inner-och ytterbelysning samt motorvärmaruttag som ej är inkopplat. Gäststuga med el indragen - ett perfekt extra gästrum. Vid stugan finns även vedförvaringen. En liten charmig lekstuga. Alla husen är rödmålade och harmoniserar väl med varandra.

Bygglov

Det finns befintligt bygglov avseende entrén på 6,9 kvm. Därutöver finns även ett mycket genomtänkt bygglov för en större tillbyggnad på totalt 60 kvm, se separat ritning. Här får du ett vardagsrum, två mindre sovrum och ett duschrum.

Gemensamt avlopp

Fastigheten är sedan förra året påkopplad på gemensamt avlopp genom samfälligheten. 36 av fastigheterna i samfälligheten har del av lån för det omgjorda vatten/avlopp i området och bertalar f.n 6.600 kr/år där 2,661 är avdragsgill ränta i deklarationen och resten avser amortering och administration. Lån per fastighet var från början 100.000 per fastighet som därefter har amorterats ned. Enligt balansräkningen för 2014 uppgick lånet till 2.861.568 kr (fördelat på 36 fastigheter = ca 79´/fght). Detta lån tas över av en ny ägare. Möjlighet att lösa sin del av lånet kommer att erbjudas i augusti 2017.

Gemensam brygga

Samfälligheten har en gemensam badbrygga och strand som alla får ta del av. Finns även plats för mindre båtar (1,8*4,5 m)längs en mindre brygga. Denna fastighet är tilldelad plats 23. Större båtar kan förtöjas vid boj.

Skola och kommunikationer

Skola och förskola Några minuters promenad ner till det nybyggda förskola, på Travarvägen 74. Skolor, både grundskola och gymnasierskolor samt fler förskolor återfinns i Sigtuna. Kommunikationer Linjebuss (Upplands Lokaltrafik) kan man ta till Arlanda, Bålsta och Enköping. Från Märsta kan man ta pendeltåg till Uppsala eller mot Stockholm. Här går även bussar till Arlanda.

Övrigt

Samfälligheten har en egen hemsida där du kan läsa mer: www.granby.nu Fastigheten är klassad som fritidshus (kod 221)

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1969 ombyggt 2010

Uppvärmning

luftvärmepump, golvvärme och öppen spis.

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isoler.
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Stor ny altan i soligt sv-läge.

Fastighetsbeteckning

Granby 5:66

Övriga byggnader

Dubbelgarage, gästtstuga samt liten lekstuga på tomten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 232 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 14 935 kr
VA: 2 615 kr
Renhållning: 1 200 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 4 050 kr
Övrigt: 8932
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I övrigt ingår: Vägsamfällighet Granby-Killinge 557 kr, samfällighet ga:1 (drift) 3.815 kr, båtplats 400 kr, reningsverk Bärmöby småhusbyggnad AB 4.160 kr. Därutöver har fastigheten del av lån för omgjort vatten/avlopp i området (se under "Gemensamt avlopp")

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

1 583 000 kr

Summa pantbrev

2 526 900 kr

Tomt

Areal: 1 680 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Granby GA:1, GA:3, GA:5, Killinge GA:4
Förmån, Officialservitut: Avlopp, 0191-11/22

Tillträde

Snarast eller enl ök

Om området

I närheten

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Granby Daghem
690 m
Kollektivtrafik
Granby
830 m
Billbyvägen
920 m
Gymnasium
Sveriges Ridgymnasium Sigtuna
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Söderskogens utebad
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Karin Sökare för mer information!

Karin Sökare

Karin Sökare

Upplands Väsby

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-580 11 99

08-590 929 00

karin.sokare@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte